23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: Den 19. januar holdes der borgermøde om en udvidelse af Frederiksberg Centret. Borgermødet er en del af den offentlige høring af planforslaget for udvidelse af Frederiksberg Centret, som kører frem til 31. januar.

Frederiksberg Centret, der er opført i 1996 som den første bygning i en større byomdannelse på det tidligere baneterræn, omfatter i dag 29.810 kvm etageareal i fire etager. Den samlede planlagte udvidelse udgør cirka 13.500 kvm. Hertil kommer cirka 6.250 kvm åben tagparkering på øverste etage. Centret ønskes udvidet med to nye etager.

De to nye etager tilpasser bygningen proportionsmæssigt til de omkringliggende større byggerier. Den øverste nye etage udføres som et åbent parkeringsdæk og vil delvist fremtræde som en taghave med espalier og træer. Her etableres også en terrasse som friareal til centret, og taget forsynes med solceller.

Udvidelsen af Frederiksberg Centret skal opføres som lavenergibygning klasse 2015.

REGION SJÆLLAND

HVALSØ: Et indtil videre anonymt lægehus er interesseret i at indrette sig i de tomme boliger i Hvalsø Ældrecenter, skriver Dagbladet Roskilde.

Lejre kommune har i flere år betalt næsten en halv mio. kr. i leje for de otte tidligere plejeboliger, også kaldet Birkely, der har stået tomme siden 2005, og denne situation kan så måske bringes til ophør.

Foreløbig har økonomiudvalget i Lejre Kommune givet I/S Hvalsø Ældreboliger IV, der ejer bygningen, grønt lys til at anvende de ledige lokaler til lægeklinik.

NÆSTVED: Ejendomsselskabet Nordicom vil gerne opføre et Silvan-byggemarked og et Aldi-varehus på arealerne mellem Vordingborgvej og Kanalvej i Næstved. Kort før jul sagde Ejendomsudvalget i Næstved Kommune imidlertid nej til byggeplanerne, idet udvalget ønsker at bevare de eksisterende gamle fabriksbygninger.

Udvalgets ønske om at bevare de gamle fabriksbygninger er ifølge direktør Ole Stensbro ikke realistiske, skriver Sjællandske.

Ole Stenstrup vil genoptage forhandlingerne med Næstved Kommune.

REGION MIDTJYLLAND

STRUER: Teknik- og miljøudvalget i Struer Kommune holder møde 12. januar, og skal her blandt andet ses på en projektansøgning om udvikling af Oddesund-området.

Realdania har offentliggjort en kampagne "Stedet tæller", der støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Det er ønsket, at kampagnens projekter skal være med til at udvikle og udnytte de stedbundne kvaliteter, der kan bidrage til at styrke livskvaliteten i yderområderne.

Der har igennem mange år været interesse for at udvikle området omkring Oddesund, såvel fra kommunens som fra lokal side, idet stedet besidder helt særlige potentialer, oplyser Struer Kommune. Planafdelingen ser Realdania kampagnen som en oplagt mulighed for at realisere et sådant projekt.

Der er udarbejdet et idéoplæg til et "Oddesundprojekt", som har været sendt til Realdania for en tilkendegivelse af, om projektet vil være et emne for kampagnen. Den foreløbige tilbagemelding lyder på, at Oddesund umiddelbart er et godt emne og at en ansøgning imødeses. Frist for indsendelse af ansøgning er den 16. januar 2012.

Et centralt led i projektet er etablering af et formidlingscenter. Fysisk vil dette skulle placeres der, hvor det eksisterende cafeteria ved Oddesund Syd ligger. Cafeteriaet er i en meget dårlig stand og planafdelingen anbefaler, at det nedrives for at give mulighed for nybyggeri.

SEJLING: Silkeborg Kommune er på vej med en ny lokalplan for et areal på 3,4 hektar øst for Sejlingkrogen i Sejling. Lokalplanen tager udgangspunkt i en bebyggelsesplan udarbejdet af arkitekt Leif Bendtsen og den vil gøre det muligt at opføre 24 parcelhuse.

REGION NORDJYLLAND

BRØNDERSLEV: Børne- og skoleudvalget i Brønderslev Kommune skal på sit møde i dag tirsdag drøfte placerinegn af en ny børnehave i Brønderslev by. Børnehaven, der skal erstatte børnehaverne Midgaard, Hedelund og Jyllandsgade, skal kunne rumme 150 børn. De mulige placeringer er Nordens Allé 49, den gamle stadion i Nørregade, Skolegades Skoles boldbane i Gravensgade og Ådalen i nordbyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468