23948sdkhjf

Dialog sikrer stort renoveringsprojekt

Byfornyelsesprojekt i Nykøbing Falster kan fortsætte efter konflikt er afblæst
Dialog fremmer forståelsen, siger de i Nykøbing Falster efter et stort boligprojekt havnede i faglig konflikt.

Bygherre og entreprenør på den ene side og den lokale fagforening på den anden mener nu, at det var misforståelser, der skubbede parterne væk fra hinanden og satte projektet i stå.

En konstruktiv dialog har nu løst problemerne. Entreprenør Peter Næsted Nielsen – der også er bygherre - har netop tegnet overenskomst med 3F, og konflikten mod hans store renoveringsprojekt omkring Frisegade nær havn og bymidte i Nykøbing er derfor hævet.

- Vi gik nok forkert af hinanden fra starten, siger entreprenøren, som følte sig provokeret af, at 3F troppede op på hans byggeplads for at kræve overenskomst.

Det førte efterfølgende til, at 3F med hjælp fra den øvrige LO-fagbevægelsen omfattede hele byggeriet af konflikt.

Nils Barylak, faglig sekretær i 3F Guldborgsund, er også ærgerlig over, at det var nødvendigt at indlede en konflikt, før der blev skabt konstruktiv dialog.

- Men jeg vælger nu at glæde mig over, at vi fik skabt dialogen og at vi sikrer, at et meget stort byfornyelsesprojekt med offentlige tilskud bliver udført på overenskomstmæssige vilkår. Det er fair overfor alle i byggebranchen, siger Nils Barylak.

Peter Næsted Nielsen siger til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at han ikke har problemer med at tegne overenskomst.

- Det forandrer ikke det store, fordi folkene har fået, hvad de skulle have, siger han.

Forskønner skamplet

Der er tale om et byfornyelsesprojekt, der i to etaper renoverer og nybygger i alt 26 boliger i størrelsen 80-135 kvm. Begge parter er enige om, at det er positivt projekt, som vil forskønne et område midt i byen, som begge også kalder en "skamplet".

Bygherren Peter Næsted Nielsen og firmaet "Udlejningsejendomme" er ikke bekymret for, om lejlighederne kan udlejes.

- Vi bygger kvalitet og holder prisen nede, og det er attraktivt at bo midt i Nykøbing by, så det er jeg ikke bekymret for, siger han.

Konflikten vil ifølge bygherren formentlig betyde en forsinkelse på et par måneder, og første etape forventes færdig til sommer. Arbejdet går i gang igen senere på måneden. 3F har lovet at hjælpe med at skaffe den nødvendige arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.266