23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: Byplanudvalget i Herning Kommune har givet tilladelse til, at der kan laves en lokalplan, der giver mulighed for opførelse af en ny McDonald’s restaurant, et Jem & Fix byggevaremarked og en Haahr benzinstation på Åvænget i det østlige Herning. Det er Herning-firmaet Projektas A/S, der har planer om at udbygge området ved Åvænget, skriver Herning Folkeblad.

REGION SYDDANMARK

AABENRAA: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinny Møllers fond til almene formål har doneret fem mio. kr. til en renovering af Damms Gård midt i Felsted. Det er en gård, der rummer masser af historie, men som står tom og trænger til et par kærlige hænder, skriver Jydske Vestkysten.

Der skal nu lægges en nærmere plan for renoveringen af Dams Gård, der er tiltænkt en ny fremtid som medborgerhus, og den plan skal godkendes af kommunalpolitikerne i Aabenraa, inden den kan føres ud i livet.

Der er dog lavet beregninger på, hvad en renovering af den gamle gård vil koste, og de lyder på en udgift på op mod 8,5 mio. kr.

RINGE: Fitnesscentret i Midtfyns Fritidscenter bliver så flittigt brugt, at der er brug for mere plads.

Centerchef Rune Bille har planen klar for en mindre ombygning, som foruden mere plads i fitnesscentret også skaber et helt nyt multirum, skriver Jydske Vestkysten.

Ombygningen ventes gennemført for 2,1 mio. kr., og et sådant beløb har Faaborg-Midtfyn Kommune afsat på dette års budget.

REGION SJÆLLAND

TISSØ: Millioner af kroner gør det nu muligt at realisere de mange planer i Naturpark Åmosen, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Et af de mange projekter, der nu kan realiseres er et fugleskjul i vandkanten ved Tissø, hvorfra gæsterne vil få en enestående mulighed for at iagttage fuglelivet. Ruden mod søen gør publikum usynligt for fuglene, så de kommer tættere på. Arkitekt Anders Christiansen står bag udformningen af fugleskjulet og den observationsplatform, det skal ligge på.

Der er i alt 8,2 mio. kr. at gøre godt med i Naturpark Åmosen, og de kommer blandt andet fra Arbejdsmarkedets Feriefond, LAG Nordvestsjælland og Naturstyrelsen Vestsjælland.

FAXE: To store planer for Faxe by skal nu sættes i gang, skriver Sjællandske.

Den ene er en helhedsplan for Kulturstrøget og den anden er en plan for den sydlige del af Faxe Midtby.

Lokalplanen for det område, Faxe Midtpunkt ligger i, skal gøre op med de ofte meget tomme butikslokaler, som møder folk, der kører ind til Faxe by. Det er på tale at indrette boliger i de tomme butikslokaler, og den lokaplan for områder, der nu er på vej, vil gøre dette muligt.

Udover at give mulighed for boliger i Faxe Midtpunkt, skal den nye plan åbne for en udvikling og forskønnelse af de berørte byrum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109