23948sdkhjf

Kommunal udvalgsformand er på vej mod rekord

Den radikale Johs. Poulsen har nu siddet i byrådet i Herning i hele 30 år og er snart den længstsiddende byrådspolitiker i Herning nogensinde.

Johs. Poulsen kan i disse dage fejre et usædvanligt jubilæum. Den nuværende radikale formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning blev første gang valgt til byrådet i Herning i november 1981. Dermed har han nu været lokalpolitiker i ikke færre end 30 år.

Dermed bliver han i løbet af denne valgperiode den længst siddende lokalpolitiker nogensinde i Herning. Rekorden lige nu har købmand A. Stengaard, som var byrådsmedlem fra 1. april 1913 til 19. december 1944 – en periode på helt nøjagtig 31 år, otte måneder og 19 dage.

Og 56-årige Johs. Poulsen har udsigt til at slå den rekord mere end eftertrykkeligt – for han genopstiller til næste kommunalvalg i efteråret 2013.

Cigar og gammel dansk

Johs. Poulsen kan konstatere, at der i løbet af de sidste 30 år er sket en markant professionalisering af kulturen omkring det kommunalpolitiske arbejde:

- Dengang, i 1981, var det meget sognerådsagtigt. Man gik meget i detaljer, og når man startede et udvalgsmøde klokken ni, indledte man med en cigar og en gammel dansk… Det er jo totalt anderledes i dag, hvor kravene er øget markant til politikerrollen. Man er ikke længere sagsbehandler på enkeltsager, men mere en strategisk leder. Medlem af en slags bestyrelse for en koncern, siger Johs. Poulsen.

De første 15 år i byrådet repræsenterede han SF, inden han skiftede til Det Radikale Venstre.

- Der var tre hovedårsager, mest af landspolitisk karakter: Jeg syntes, at SF’s økonomiske politik var urealistisk. For det andet gik SF ikke helhjertet ind for det europæiske samarbejde i EU. Det kunne jeg, der altid har været meget optaget af miljøspørgsmål, ikke forstå. Og så var der også det med partiopfattelsen – jeg mener, at det er de folkevalgte, som i sidste ende skal stå til ansvar over for vælgerne. Men i SF er det sådan, at det i langt højere grad er partiet, der bestemmer, siger Johs. Poulsen.

Herning er spændende

Ved det seneste folketingsvalg valgte Johs. Poulsen ikke at genopstille. Han vil hellere koncentrere sig om lokalpolitikken, hvor han i 18 af de 30 år har ledet politiske udvalg inden for områderne skole, kultur og fritid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203