23948sdkhjf

Lukket system mindsker affald

Anlæg mindsker de forurenede affaldsmængder og binder farlige gasser
De særlige absorberende svampe, kommer fra USA. Det specialdesignede system og et nyudviklet kulfiltersystem er udviklet af J. Jensen og Omø.

Tidligere metoder til fjernelse af PCB og bly indebærer risiko for spredning af støv og forurenet vand til det omgivende miljø. Samtidig indebærer traditonelle saneringer med fræsning, slibning eller sandblæsning, at der skabes større affaldsmængder end blot det umiddelbart forurenede materiale.

- Ved overfladebehandling med sponge-jet systemet i et lukket system minimerer man affaldet til den forurenede overflade. Det reducerer affaldsmængderne betragteligt. Hvor det med de traditionelle metoder har været nødvendigt at skære måske flere centimeter beton væk i forbindelse med en PCB-forurening, der har bredt sig fra en fuge til beton, så kan vi med vores overfladebehandling nøjes med at tage forureningen, siger Kim Østergaard, marketingchef i J. Jensen.

Bedre arbejdsmiljø

I sponge-jet anlægget består blæsemidlet af nogle specielle svampe, produceret af syntestisk gummi. De absorberer de miljøskadelige stoffer og kan genanvendes op til 20 gange. I anlægget sorteres blæsemidlet fra det farlige affald. Et særligt kulfilter renser luften for PCB-gasser, hvorved gasserne ikke når ud i det omgivende miljø. Parterne har i øvrigt bygget hvad de selv kalder verdens største kulfilter. Det farlige affald forsegles og kan risikofrit transporteres til deponi og destruktion.

Anvendelsen af sponge-jet betyder også bedre arbejdsmiljø for de involverede medarbejdere. Der renses med et lavere tryk og et minimum af støv.

Mængden af forurenet affald mindskes væsentligt og dermed også omkostningerne til affaldsdeponi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078