23948sdkhjf

Byer kæmper imod regnen

Flere steder i landet har kommunerne igangsat tiltag der skal holde regnen, hvor den hører til - i jorden
Sikring mod store skybrud og aflastning af landets kloakker er blevet et særdeles aktuelt emne med de mange store regnvandsmængder, som har ramt Danmark de seneste år.

Ikke kun hos landets rådgivere, men også hos kommunerne.

København er allerede langt fremme med at forvandle et helt kvarter på Østerbro til hovedstadens grønneste brokvarter. Her handler det om, hvordan regnvandet kan håndteres på en naturlig og effektiv måde, uden man behøver at bruge millioner på udvidelser af kloakledninger.

Københavns Kommune rummer også Harrestrup Å, som i dag er en åben kloak, der modtager både regnvand og spildevand fra en række kommuner på den københavnske vestegn.

Her er planen, at den i alt 30 kilometer lange å atter skal være et naturligt vandløb med rent vand - og at åen skal kunne bidrage til, at voldsom nedbør ledes væk og ikke havner i de nærliggende kældre.

I en anden del af landet tester Vejle for første gang i Danmark et nedsivningsanlæg i kørebanen, som renser vejvandet, før det siver ned i jorden og bliver til grundvand.

Så der er godt gang i forsøgene med kloakker og afledning af regnvand rundt om i landet, og det ser denne uges udgave af Anlæg, Infrastruktur og Forsyning nærmere på.

Men vi kigger også nærmere på kloakmesteruddannelsen, ligesom vi tager et smut til Roskilde, til hvad der regnes for verdens største kombination af et teknisk anlæg til bortledning af regnvand og en skaterpark.

Anlægget er nu nomineret til to priser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11