23948sdkhjf

Forhandlere har en uge til at blive enige

Forligsmanden har givet forhandlere om håndværkeroverenskomst en frist på en uge
Forhandlerne fra Dansk Håndværk og Byggegruppen i 3F har til torsdag i næste uge til at blive enige om en ny overenskomst for 650 virksomheder og omkring 2.000 håndværkere. Hvis det ikke lykkes, vil Forligsinstitutionen styre de videre forhandlinger.

Godt to uger efter forhandlingerne brød sammen, fordi man simpelthen var for langt fra hinanden, har forhandlerne fra de to organisationer været hos forligsmand Asbjørn Jensen, hvor de orienterede om forhandlingssituationen.

Efter mere end fire timers besøg i Forligsinstitutionen med også separate forhandlinger fik parterne en frist til torsdag i næste uge kl. 14, hvor de skal melde sig hos forligsmanden igen. Hvis de ikke er enige inden da, bliver de videre forhandlingerne med forligsmandens direkte bistand.

Temaer fjernet

Dansk Håndværks chefforhandler, direktør Erik Møbius, oplyser, at man efter forslag fra forligsmanden enedes om at fjerne nogle af de forhandlingstemaer, der har givet anledning til at parterne er langt fra hinanden.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvilke emner det drejer sig om.

- Vi håber, at der nu er ryddet så meget af vejen, at vi kan blive enige. Vi ønsker selv at løse tingene. Det har vi fået en meget håndfast frist til, og vi vil være ihærdige for at nå et resultat, siger Erik Møbius.

Overenskomsten skal træde i kraft 1. marts, men parterne har allerede udskudt en eventuel konflikt, så den tidligst kan træde i kraft 22. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094