23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

FØLLENSLEV: Kulturhus Gimle i Føllenslev, Kalundborg Kommune, har planer om at bygge om inden for de nærmeste fire år, når engang man har skaffet de nødvendige penge. Der skal skaffes 16 mio. kr., hvis der skal bygges om som planlagt.

Det er mere eller mindre hele huset, der skal bygges om, og ombygningen skal ende med at give mere plads. Der skal for eksempel bygges depotlokaler, som også skal kunne bruges til mødelokaler, og der skal være et øvelokale, hvor unge kan spille musik. Desuden skal der ifølge planerne laves en en klimaskærm, som kan gøre huset CO2-neutralt. Det skriver dagbladet nordvestnyt.

HOLBÆK: Holbæk Kommune har aftalt med ejeren af et område på Solhøj i byens østlige del, at et planlagt boligbyggeri skal gøres færdigt inden udgangen af 2013.

Kommunen gav tilladelse til byggeriet af en række boliger på arealet i 2006, og de første 18 boliger er færdige og taget i brug. Den resterende del, blandt andet to etageejendomme, er imidlertid aldrig bygget, og det har skæmmet området. Kommunen har derfor gennem noget tid været i dialog med bygherren. Det betyder ifølge Dagbladet, at den resterende del af byggeriet gennemføres i løbet af det næste halvandet år.

Byggeriet opdeles i tre etaper, hvoraf den sidste skal være færdig i sommeren 2013. Aftalen indebærer samtidig, at bygningerne opgraderes, så de opfylder energikravene i de seneste bygningsreglementer, som er trådt i kraft efter den første byggetilladelse blev givet.

SLAGELSE: Mayland Retail A/S har indgået betinget købsaftale på et større område i Slagelse ved motorvejen og Søndre Ringgade.

Arkitektfirmaet Mangor & Nagel har udarbejdet skitse til et indkøbs- og kontorcenter på totalt 12.500 kvm i glas. Centret kræver kommunal dispensation, idet den eksisterende lokalplan ikke giver mulighed for en dagligvarebutik, skriver Sjællandske.

FAXE: To store planer for Faxe by skal nu sættes i gang. Det ene er en helhedsplan for Kulturstrøget, og det andet er en plan for den sydlige del af Faxe Midtby, skriver Dagbladet.

Faxe Kommune vil blandt nadet gøre noget ved de tomme butikslokaler i Faxe Midtpunkt. Det er under overvejelse at indrette boliger i de tomme lokaler.

REGION MIDTJYLLAND

SKANDERBORG: Skanderborg Kommune har planer om i 2015 at opføre et kombineret rådhus og idrætscenter med multihal på Fælleden.

Kommunen forventer at kunne opnå store besparelser ved dette kombinerede byggeri, blandt andet fordi det vil fjerne udgifterne til drift og renovering af fire gamle rådhuse.

Skanderborg Kommune er i gang med at se nærmere på i alt 907 bygninger og kommunale områder med henblik på at finde ud af, om der er steder der er overflødige og kan sættes til salg.

Håbet er, at man gennem salg eller optimering af drift og anvendelse af bygningerne vil kunne spare penge, skriver Horsens Folkeblad.

REGION SYDDANMARK

GRINDSTED: Billund Byråd har vedtaget lokalplan nr. 251, der gør det muligt at udvide Grindsted Rådhus.

Der kan klages over lokalplanen til Natur- og miljøklageklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål. En klage skal være modtaget af Natur- og miljøklagenævnet senest den 24. januar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094