23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen renoverer Nivåhøj

184 lejligheder skal de kommende to år igennem omfattende renoveringsarbejder
Med et bud på 45 mio. kr. har Adserballe & Knudsen vundet licitationen på renovering af 184 lejligheder fordelt på 11 punkthuse i Nivåhøj afdeling 103.

Arbejdet går i gang 1. marts, og det tager to år at gennemføre den omfattende renovering af betonfacader, lægge nyt tag, udskifte tagterrasser, vinduer og døre, omforandre kloak og installere nyt ventilationsanlæg til lejlighederne samt el og VVS arbejder.

Det samlede etageareal er på 13.740 kvm.

-Vi går ind i denne totalentreprise velvidende, at det er lidt sværere at løfte en totalentreprise, men vi har nu egne rådgivere og en bred organisation, der kan løfte opgaven, siger direktør Niels Laursen fra Adserballe & Knudsen og tilføjer:

-Vi har mandet op på funktionærsiden blandt andet med en projekteringsleder, så organisationen er gearet til at styre større og mere komplekse opgave også i totalentreprise og lede de forskellige fag.

Han peger samtidig på, at entreprenørselskabet kan trække på håndværksfag internt i huset.

- Vi har desuden den fordel, at Adserballe & Knudsen selv råder over de fleste håndværkskompetencer til denne type opgaver. Det betyder, at fagene er vant til at arbejde sammen om opgaven og få processen til at køre smidigt og effektivt.

Og smidigt og effektivt, det skal den køre. Renoveringen af hvert af de 11 punkthuse er beregnet til to måneder. Der er opstart på første punkthus i marts, og arbejdet er tilrettelagt i en rullende plan, punkthus for punkthus.

Opført i 1982

Nivåhøj er fra 1982 med tre- og fireetagers punktformede huse og forskudte terrasser opført i en beton sandwich konstruktion. De har en lav isoleringsstandard, og blot 30 år efter er der behov for en omfattende renovering.

Efter renoveringen vil de fremstå med hvide facadeplader med terrasseindhegning og tagbeklædning i tynde, profilerede stålplader. Målet er, at boligområdet kommer til at fremstå mere attraktivt og pænt for at øge glæden ved at bo i Nivåhøj og stoppe en negativ bolig social udvikling.

Fundamenterne omkring punkthusene opgraves, fundamentet isoleres og kloakken omforandres. Den udvendige betonfacade repareres, og de eksisterende tage og tagterrasser skal nedrives og genopbygges med nyt og tykkere lag isolering.

Kompleks opgave

De udvendige døre og vinduer bliver også udskiftet. Der er desuden en række vvs- og elarbejder blandt andet etablering af nye ventilationskanaler og ventilationsanlæg.

Bygherren har samtidig valgt totaloverdækning under arbejdet.

- Vi skal have 15-20 håndværkere og to funktionærer på opgaven. Murere, tømrere, malere og vvs’ere er vores egne folk., mens smedearbejdet og jord og beton bliver underentreprenører, siger Niels Laursen og fortsætter:

- En anden udfordring i en totalentreprise er at definere grænserne for arbejdet. Hvad skal bevares og hvad skal renoveres? Opgaven er jo ikke defineret i detaljer og ansvaret for resultatet påhviler os som totalentreprenør, påpeger Niels Laursen.

JJW Arkitekter er arkitekt og rådgiver på projektet, mens DN Rådgivende Ingeniørfirma er ingeniører. Den samlede entreprisesum er på 45 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11