23948sdkhjf

Organisationer opfordrer til fagentrepriser

Arbejdsgivere og lønmodtagere i installationsbranchen opfordrer Region Midtjylland til at sikre lige vilkår ved udbud
Arbejdsgivere og lønmodtagere i installationsbranchen i Aarhus frygter, at udenlandske håndværkere overtager de mange byggeopgaver, der er på vej i Aarhus-området - herunder arbejdet med Aarhus Universitetshospital Skejby.

Tekniq El-Aarhus og Dansk El-Forbund opfordrer derfor i fællesskab til, at projekterne udbydes i passende fagentrepriser, så lokale danske el-virksomheder har en chance for at byde ind på arbejdet.

- Vi ser også gerne, at der via de store byggeopgaver skabes flere praktikpladser i el-faget, således at 85 procent af alle unge kan påbegynde en erhvervsuddannelse, da vi mangler tilgang til el-uddannelsen, lyder det samstemmende fra Ervind F. Poulsen, afdelingsformand Dansk El-Forbund Østjylland, og Poul-Henning Vietz, formand Tekniq-El-Aarhus/Installatørernes brancheforening.

- Vi frygter, at udenlandske håndværkere via underentrepenører vil florere i Aarhus-området. Vi håber ikke, Region Midtjylland og hermed Universitetshospitalet løber fra det sociale ansvar, lyder det fra formændene fra de to organisationer.

De to formænd kritiserer blandt andre Aarhus Universitetshospital Skejby for at udbyde licitationer i halvmilliards-etaper og mener, det er en stor fejl, da det afskærer mange lokale virksomheder fra at byde ind på arbejdet.

Tænk på uddannelse

- Vi håber ikke, at regionen fralægger sig sit ansvar ved at overlade det til entreprenører, der så igen entrerer med underentreprenører og herved lader aben gå videre, så bygherrernes sociale ansvar på den måde fortoner sig, siger de to formænd.

- Der er masser af byggeri på vej i Aarhus-området. Vi vil gerne benytte anledningen til at gøre regionens politikere opmærksom på, at de udbud og det arbejde, der udbydes her i området, skal foregå under ordentlige og lige vilkår. Vi ser desuden gerne, at man udvælger danske virksomheder til opgaverne, virksomheder der tager del i det sociale ansvar omkring uddannelse, siger Ervind F. Poulsen og Poul-Henning Vietz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109