23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

RØ: Hvis det står til fritids-kultur- og forebyggelsesudvalget i Bornholms Regionskommune, så skal det kommende lysmuseum på Bornholms Kunstmuseum opføres med en selvstændig fond eller selvejende institution som bygherre, skriver Bornholms Tidende.

Fonden skal i givet fald stiftes af en af bidragyderne til museet, der skal opføres for fondsmidler. Byggeudgifterne er anslået til cirka 73 mio. kr. eksklusive moms.

REGION SJÆLLAND

BORUP: Tidligere borgmester i hedengangne Skovbo Kommune, Ole Hansen, mener, at der mangler et hospice i Køge Kommune.

Han har derfor sammen med medlem af Regionsrådet, Christian Wedell-Neergaard, indsendt en anmodning til Region Sjælland om at overveje at placere et hospice i det tidligere privathospital på Møllevej 13-15 i Borup. Næste skridet bliver en formel ansøgning, der skal være Region Sjælland i hænde seneste 1. marts.

KORSØR: Slagelse Kommune har afsat 5,5 mio. kr. til renovering af Kommandantboligen på Fæstningen i Korsør. Renoveringen er tiltrængt, idet bygningen i mange år bare har fået lov til at stå og forfalde. Der har også været talt om at renovere bygningen i mange år, men enten har der ikke været penge til det, eller også har krav fra Kulturarvsstyrelsen spændt ben for planerne.

Men nu regner man i Slagelse Kommune med, at man kan sætte renoveringsarbejdet i gang i april eller maj måned i år.

REGION SYDDANMARK

FELSTED: Et køb og en renovering af Damms Gård i Felsted, Aabenraa Kommune, bliver nu mulig takket være en donation på 5.125.000 kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Med tilskuddet kan man indrette Damms Gård til medborgerhus.

Renoveringen af Damms Gård er den sidste brik, der manglede at falde på plads i områdefornyelsen i Felsted.

Med renoveringen sikrer Aabenraa Kommune, at en central historisk bygning, der var i fare for at blive revet ned, i stedet bliver bevaret.

Planen for Damms Gård er, at de bygninger, der vender ud mod Gråstenvej, skal istandsættes udvendigt, mens de resterende bygninger formentlig skal rives ned. Der skal så være parkeringspladser bag bygningen og på et areal nord for bygningen.

Selve anvendelsen af medborgerhuset vil blive drøftet mellem Aabenraa Kommune og Felsteds borgere. Blandt de funktioner der kan komme på tale, er blandt andet mulighederne for at bruge lokalerne til festsal, lokale aktiviteter eller et lokalt bibliotek.

Den endelige beslutning om køb og renovering af Damms Gård tages af byrådet i april.

Renoveringen af Damms Gård er som før nævnt kun en del af en større områdefornyelse i Felsted. Tilsagn om bidrag fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og LAG Aabenraa gør det blandt andet muligt at renovere torvet i Felsted, etablere nye parkeringspladser og forskønne dele af Gråstenvej. Projektet vil koste over tolv millioner kroner, og får tilskud fra: A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med 5.125.000 kr., LAG Aabenraa med 2.440.000 kr. og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med 2.000.000 kr.

REGION NORDJYLLAND

AARS: Aars Boligforening har planer om at opføre en bygning i fem etager i centrum af Aars, men planen mødes med skepsis, fortæller Nordjyske Stiftstidende.

Vesthimmerland har gennemført en fordebat om byggeplanerne, og der er indkommet en del høringssvar, der giver udtryk for skepsis overfor så højt i et byggeri i området ved Himmerlandsgade, Kirkegade og Nibevej.

Ifølge planerne skal den fem etager høje bygning indrettes med butiksareal i stueetagen og omkring 60 boliger på de øvrige etager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11