23948sdkhjf

Lokal Dansk Byggeri-formand lukker sit firma

Lennarth Kobbernagel har fritstillet samtlige ansatte og er på vej mod konkurs
Tømrer- og snedkerfirmaet Lennarth Kobbernagel A/S i Rødby kaster håndklædet i ringen. Lennarth Kobbernagel, som har haft firmaet i godt 30 år, fritstillede i torsdags sine medarbejdere, og nu venter en konkurs forude, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Lennarth Kobbernagel er også formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster, og han forklarer, at det var manglende penge til lønninger, som gjorde udslaget.

- Der var ikke penge til løn, så der var ikke andet at gøre. Banken ville ikke være med, så jeg havde ikke noget valg, siger Lennarth Kobbernagel til Lolland-Falsters Folketidende.

Social dumping

Han har gennem sin tid som lokal formand for Dansk Byggeri deltaget aktivt i diskussionerne om byggebranchens fremtid.

Også i Licitationen - Byggeriets Dagblad, hvor Lennarth Kobbernagel har luftet sin bekymring for social dumping og de mange østeuropæere, der ikke mindst er aktive i bygge- og anlægsbranchen på Lolland-Falster, og som tager jobbene fra de lokale byggefirmaer.

Bebrejder ingen

Han bebrejder dog ikke nogen i forhold til lukningen af firmaet.

- Det er hårdt og selvfølgelig meget beklageligt. Men jeg går ikke ned med en stribe store ufuldendte projekter. Og der bliver nok heller ikke nogen meget stor gæld, når først det hele til sin tid er gjort op. Der var ikke penge i kassen til lønningerne. Så er sagen jo afgjort. Jeg bebrejder ikke nogen noget. Ansvaret er kun mit, siger Lennarth Kobbernagel til Lolland-Falsters Folketidende.

Indtil for et par uger siden havde Lennarth Kobbernagel A/S 13 ansatte, men inden fritstillingen i torsdags var antallet af ansatte nede på en håndfuld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141