23948sdkhjf

Ombygning af markant gade er færdig

Ombygningen af Vester Voldgade i København er nu færdig og bliver officielt indviet på lørdag
Tidligere var Vester Voldgade i København domineret af biler.

Nu har Københavns Kommune forvandlet parkeringspladsen ved siden af Rådhuset til en plads med udeservering og mulighed for at afholde arrangementer. Samtidig er der blevet mere plads til fodgængere og cyklister på Vester Voldgade.

- Indre By er populær hos både københavnere og turister. Men tidligere har bilerne fyldt alt for meget i Vester Voldgade. Nu har vi skabt en ny plads og en gade, hvor mennesket er i centrum. De færre biler betyder mindre støj og luftforurening, og jeg tror derfor at det bliver mere attraktivt for københavnerne at opholde sig her, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), der indvier Vester Voldgade på lørdag kl. 14.00.

Attraktiv inderhavn

Mod syd ender Vester Voldgade ved havnefronten. Her er Københavns Kommune og Realdania i dialog om, hvordan man kan gøre Inderhavnen mere attraktiv for københavnere og turister, så flere får lyst til at tage turen ned til havnen.

Realdania er i gang med Bryghusprojektet, der i 2016 vil binde havn og by sammen. Samtidig er der overvejelser om en ny cykel- og gangbro på tværs af havnen ved Langebro og en ny promenade under Knippelsbro, så det bliver nemmere for fodgængere og cyklister at komme fra Den Sorte Diamant til Havnegade.

- Forvandlingen fra industrihavn til en rekreativ havn er godt i gang. Men havnen er stadig en usleben diamant med et stort uudnyttet potentiale. Til sommer indvier vi Kalvebod Bølge ud for Kalvebod Brygge. Den vil give københavnerne mulighed for at komme i nærkontakt med vandet i havnen. Og nu ser vi på, hvordan vi kan gøre det nemmere for fodgængere og cyklister at komme på langs og tværs af inderhavnen, siger Ayfer Baykal.

Frederiksholms Kanal indgår også i planerne, der skal gøre havnen mere attraktiv for mennesker.

I dag er gaden domineret af parkeringspladser. Men et bredt flertal i Borgerrepræsentationen har besluttet at nedlægge de mange parkeringspladser og i stedet skabe nye parkeringspladser i et garageanlæg under Langebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11