23948sdkhjf

Sikkerhed og tempo er vigtigt ved nedrivning

En rækkevidde på 23 meter giver store fordele ved nedrivning
LH Hockerup A/S fra Roskilde, der blandt andet arbejder med nedrivning, nedknusning, asbest-, bly- og PCB-sanering, har valgt at investere i en Hitachi ZX350LC-5 Ultra High Reach Demolition til krævende nedrivningsopgaver. En specialudgave af en ZX-5 gravemaskine, der foruden kort bom og en 3,2 meter gravearm kan køre med Hitachis nye langtrækkende nedrivningsudstyr. En nyhed, som gør det muligt at arbejde med høj præcision i op til 23 meters højde.

Den rigtige afstand

Den øgede rækkevidde betyder også, at maskinføreren kan holde mere afstand til bygningen, der nedrives. Det øger sikkerheden og skåner samtidig materialerne, så de bedre kan genbruges:

– Vi har hidtil løst nedrivningsopgaverne uden at råde over den ekstra rækkevidde. Men der er gået mere tid med at bunke murbrokker op, så med det nye udstyr er vi langt mere fleksible, fortæller direktør Lasse Hockerup.

Hydraulik med overskud

Det langtrækkende udstyr stiller ekstra krav til hydraulikken, og i denne klasse har Hitachis maskiner tre variable pumper. Dette overskud af hydraulik sikrer, at føreren kan arbejde præcist, fordi alle bevægelser sker glidende og uden ryk.

Samtidig betyder kameraet på den 23 meter lange arm, at maskinføreren nemt kan orientere sig flere etager oppe. Dette øger både arbejdstempoet og sikkerheden, som også er tilgodeset med en række forstærkninger af førerkabinen. Den kan i øvrigt tiltes bagud for at give en bedre arbejdsstilling ved nedrivning i højden.

Rart arbejdsmiljø

Kabinen på den nye Hitachi ZX350LC-5 Ultra High Reach Demolition er forsynet med række ting, der øger komforten for føreren:

– Det er en tæt overtrykskabine, hvor der ikke kan trænge støv, forurening eller skadelige dampe ind, fortæller maskinfører John Rasmussen fra LH Hockerup.

Der er fuld aircondition og støvfilter, og al den luft, der blæses ind i kabinen, renses først gennem et kulfilter. Maskinen er desuden monteret med et Oilquick hurtigskift, der har to hydrauliske kredse integreret. Det har blandt andet den fordel, at føreren kan skifte mellem flere hydrauliske redskaber uden at skulle ud af kabinen.

Nye opgaver

LH Hockerup har i dag en række opgaver, hvor høje bygninger som blandt andet siloer skal nedrives. Med investeringen i den langarmede maskine, der er leveret af HP Entreprenørmaskiner, tror Lasse Hockerup på endnu flere opgaver i fremtiden:

– Nedrivningsbranchen er ikke særlig stor, og det spredes ret hurtigt, at vi har fået denne nye type maskine. Så der vil vi stå stærkere. Man kan sige, at vi kommer til at skabe et marked for os selv. Det er vores forventning. Med den nye maskine gør vi tingene nemmere for os selv, og det er en klar fordel for kunderne, at vi kan arbejde hurtigere. For jo kortere tid, vi er om at nedrive, desto bedre bliver økonomien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125