23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

TRAFIK - BLOVSTRØD: Teknik- og Planudvalget i Allerød Kommune indbyder alle interesserede til borgermøde om nye planer for trafiksanering af Kongevejen gennem Blovstrød og byggeri ved Blovstrød Kro. Mødet holdes den 26. februar.

Den forestående trafiksanering af Kongevejen skal gøre vejen mere sikker at færdes på og ændre vejen, sådan at den snarere end at danne barriere kommer til samle "Gamle Blovstrød og "Ny Blovstrød"

Forslaget til lokalplan for området ved Blovstrød Kro sikrer, at kroen bevares og giver mulighed for, at der kan bygges boliger bag ved kroen. Endvidere sætter lokalplanen rammerne for opførelse af en dagligvarebutik mellem kroen og Østre Teglværksvej.

cykelstier - københavn: Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde den 25. februar blandt andet se på et projektforslag vedrørende anlæg af cykelbaner og cykelstier på Enghavevej.

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, at der frigives en anlægsbevilling på 2,36 mio. kroner til etablering af cykelbaner og cykelstier på Enghavevej i 2013.

Projektet omfatter strækningen fra Enghavevej nr. 10 til og med Kingosgade. På Enghavevej etableres cykelstier i begge sider af vejen, hvor bredden varierer mellem 1,6 meter og 2,0 meter. Den eksisterende cykelsti ud for Enghavevej nr. 1-5 i den østlige side af vejen forlænges frem til Enghavevej nr. 15. I den vestlige side af Enghavevej etableres en cykelsti fra krydset ved Vesterbrogade til Enghavevej nr. 10. I krydset Enghavevej/Vesterbrogade etableres en 1,8 meter cykelbane fra krydset med Vesterbrogade til Enghavevej nr. 4.

Kingosgade er i dag så smal, at der reelt ikke er plads til både parkering og den trafik, der skal igennem gaden. For at skabe tilstrækkelig plads til både cyklister og biler fjernes ni parkeringspladser, som flyttes til Valdemarsgade.

Projektforslaget er godkendt af politiet.

region sjælland

STRAND - FAXE: Faxe Ladeplads By- og Kystlaug har sendt et åbent brev til Faxe Kommunes embedsmænd, politikere, borgere og Faxe Kalk A/S med en opfordring til at genskabe stranden syd for lystbådehavnen. Lauget vil genskabe stranden med det sand, som dumpes i dybe huller ude i havet, når sejlrenden ind til Faxe Ladeplads Havn uddybes. Det drejer sig årligt om 20.000 kbm sand, skriver Sjællandske.

Stranden har tilbage i 70’erne været meget, meget bred, og i 2005 var den stadig 10 meter bred. I dag, efter at der er lavet ny stensætning langs Strandvejen, samtidig med at alle høfder og sten på stranden og i vandet ud til cirka halvanden meters vanddybde er blevet fjernet, er der ikke meget strand tilbage. Faktisk slår bølgerne i blæsevejr jævnligt ind over strandvejen og rammer biler og fodgængere.

region midtjylland

vandløb - odder: I forbindelse med renovering af Polititorvet i Odder er der udarbejdet et reguleringsprojekt for Odder Å ved Polititorvet. Projektet er offentliggjort, og eventuelle bemærkninger eller indsigelser skal være Odder Kommune i hænde senest den 20. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094