23948sdkhjf

Tid til afstemning

Måske er tiden moden til et opgør med nogle af de forbehold, Danmark har overfor EU-samarbejdet.

I hvert fald er der nu lagt op til at vi senest i 2016 skal stemme om retsforbeholdet.

Et opgør med netop dette punkt kunne gøre det lettere at kontrollere de virksomheder, der ikke har rent mel i posen, når der udstedes boder, bøder og krav om efterbetalinger eller konkurs, uanset hvor i EU de er fra.

Det siger næsten sig selv, at mere ensartede regler vil gøre op med de problemer, vi faktisk oplever i Danmark.

En anden fordel vil være, at vi sidder med ved bordet, når der skal tages beslutninger på området. Desuden vil en lang række tiltag og dyre retssager på området kunne undgås, hvis vi tager fat på det lovgivningsmæssigt i stedet.

EU’s konkursforordning opstiller blandt andet klare regler for, hvilket lands lovgivning og domstolspraksis, der skal benyttes, og forordningen sikrer, at den endelige afgørelse gensidigt anerkendes i alle medlemslande, der har ratificeret reglerne.

EU’s justitsministre er i øvrigt blevet enige om en revision af konkursforordningen, så den giver bedre mulighed for rekonstruktion af konkurstruede virksomheder.

Ved samme lejlighed ville man også kunne gavne erhvervslivet, hvis man kiggede lidt på valutaforbeholdet. I takt med at kontanter stort set er ved at forsvinde ud af vort betalingssystem, ville det måske også her være på tide at modernisere lidt.

Den danske krone er trods alt ikke ældre, end at vi følelsesmæssigt burde kunne gøre op med den som selvstændig valuta. Man skal selvfølgelig ikke underkende den nationalfølelse, der er i at have sin egen valuta, men omvendt er Danmark en internationalt orienteret handelsnation, så hvorfor ikke gøre det lettere at handle over grænserne.

I disse år er der stærke kræfter for en større internationalisering og opbrydning af grænser. Det kan man have mange holdninger til, og det er klart at tiden skal være moden. Men vil vi have indflydelse, er det måske nok den vej det går - med eller uden os.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094