23948sdkhjf

Udsigt til pæn omsætningsfremgang

Byggeriet har udsigt til cirka seks procent fremgang i forhold til 2013
Byggeriet har i årets 10 første måneder omsat for 9,2 mia. kroner mere end for den tilsvarende periode sidste år. Det svarer til en fremgang på 5,9 procent.

- Det er dog især byggeriets første kvartalstal, der slår kraftigt ud på Geigertælleren. Alene her lå byggeomsætningen 4,7 mia. kroner højere end året før, primært på grund af engangseffekten fra udbedring af storm- og stormflodsskader i kølvandet på orkanen Bodil, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Han understreger, at der her i efteråret dog har været en "hamstringseffekt" af opgaver inden ophør af håndværkerfradraget til nytår. Han forventer, at byggeomsætningen året ud kan fastholdes på et niveau med en omsætningsvækst på cirka seks procent i forhold til 2013 - til trods for, at slutningen af 2013 økonomisk set også var præget positivt af stormskadereparation efter den første af 2013-stormene.

- De fleste byggevirksomheder oplever i øjeblikket en vis travlhed. Men efter nytår venter desværre mange steder – ikke mindst i landets yderområder - et opgavemæssigt tomrum. Beskæftigelsen vil blive hårdere ramt end omsætningen, eftersom det er den arbejdskraftintensive renoveringsaktivitet, der står foran et aktivitetsmæssigt fald. Og her spiller ikke kun Boligjob­ordningens ophør ind. Også renoveringen af almene boliger står til et dyk i 2015, siger Bo Sandberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078