23948sdkhjf

Underværker sker ikke af sig selv

Ny kampagne vil støtte frivillige lokale ildsjæle som vil omdanne den eksisterende bygningsarv
Hver tredje dansker var i 2012 engageret i frivilligt arbejde af forskellig art.

Og det er ikke kun i velgørende organisationer. Også det byggede miljø rummer sine frivillige ildsjæle, som lokalt omdanner for eksempel et forsamlingshus til ungdomsteater og musicalskole eller forvandler en landsbys nedlagte købmandsforretning til en socialøkonomisk virksomhed.

Overalt i landet knokler frivillige for at stable sådanne projekter på benene, der skaber lokale fællesskaber og varige forandringer. Og de skal nu have bedre vilkår.

Realdania lancerede den 7. oktober kampagnen “Underværker – bygningsarvens ildsjæle", der skal hjælpe ildsjæle med at gøre deres projektidéer til virkelighed.

En verden af passion

Realdania har gennem en årrække målrettet støttet ildsjælene i det byggede miljø og derigennem modtaget en strøm af projekt-idéer fra frivillige borgere, der ønsker at nytænke eller istandsætte bygninger.

Nu skal kampagnen støtte op om de mange ildsjæles indsats. Kampagnen har 30 mio. kroner at gøre godt med, og målet er at støtte mere end 50 ildsjæleprojekter over de næste tre år. Som noget nyt skal kampagnen også bidrage til at øge kommunernes strategiske fokus på frivillige ildsjæle.

- Gennem de år, vi har støttet ildsjælene i det byggede miljø, har vi oplevet en verden af passion, idérigdom og fællesskaber. Det er folk, der ikke vil sidde med hænderne i skødet og vente på, at tingene sker af sig selv. Og de resultater, som skabes gennem ildsjælenes lokale engagement, fører til varige og bæredygtige forandringer til gavn for hele lokalsamfundet, siger programchef Christian Andersen fra Realdania i en pressemeddelelse.

Bedre samspil

Realdanias samarbejde med ildsjælene har vist, at ildsjælenes potentialer kan fremmes ved et styrket samarbejde mellem ildsjæle og kommune. Derfor indeholder kampagnen også tiltag til at få kommuner og ildsjæle smedet sammen.

- I de kommuner, hvor der er et stærkt samarbejde mellem ildsjæle og kommune, er det til gavn for begge parter. Kommunerne er en central sparringspartner for ildsjælene, og derfor giver det god mening at styrke samarbejdet gennem en fokuseret, strategisk indsats, siger Christian Andersen.

I løbet af kampagneperioden vil der blive etableret samarbejder mellem ildsjæle og op til fem kommuner med realiseringen af konkrete ildsjæleprojekter som omdrejningspunkt. Målet er at vise nye veje til god dialog og sparring mellem ildsjæle og kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11