23948sdkhjf

Boligselskab kom helt til tops

10 medarbejdere fra Boligselskabet Sct. Jørgens ledergruppe har gennemført bestigningen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro
Medarbejderne hos Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg er åbenbart gjort af et særligt stof: Målrettede, seje og gode til at samarbejde om at løse selv de største udfordringer.

Det har 10 medlemmer af boligselskabet ledergruppe leveret beviset på ved at bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Opturen tog fem dage, mens nedturen kunne klares på to.

- Det var syv fantastiske dage. Fyldt med ekstremt hårde strabadser, men også med enestående oplevelser, både af naturmæssig art og rent menneskeligt. Vi har lært os selv - og hinanden - endnu bedre at kende. I dag er vi en endnu mere sammentømret gruppe, end da vi tog af sted, siger to af deltagerne, administrationschef Tina Schmidt og HR-ansvarlig Pernille Balle Rasmussen.

- Vi gennemførte turen som en gruppe. Alle nåede op på toppen af Kilimanjaro, og alle nåede velbeholdne ned igen. Takket være en enestående hjælpsomhed og vilje til samarbejde deltagerne imellem. Det var det vigtigste – og hele formålet med arrangementet, siger boligselskabets direktør Hans Erik Lund, der med sine 62 år var turens ældste deltager.

Temperatur-udsving

Ved foden af Kilimanjaro var der omkring 30 graders varme. På den snedækkede og tilfrosne bjergtop var der tænderklaprende koldt. En temperatur, der med den såkaldte chill-faktor føles som 35 minusgrader.

Altså et temperatur-udsving på cirka 65 grader. Samtidig er der meget iltfattigt på toppen af Kilimanjaro, og derfor blev opholdet her af kort varighed – 15-20 minutter – inden nedstigningen begyndte.

- Men hold da helt op, hvor var det fedt at stå deroppe på Afrikas tag. Det var alle anstrengelserne værd. Vi havde gjort det, vi var kommet efter, og stemningen var nærmest euforisk, trætheden, ømheden og den isnende kulde til trods, siger Tina Schmidt og Pernille Balle Rasmussen, der som de første af turens deltagere plantede fødderne på bjergets top.

Ville gennemføre

Fra start til slut var turen præget af, at alle ville gennemføre.

- Når nogen undervejs havde brug for hjælp, stod der altid andre klar til at yde hjælpen. Hver enkelt deltager tilsidesatte sine egne behov til fordel for helhedens behov. Jeg er både glad og stolt over at have sådanne medarbejdere, der oven i købet brugte deres ferie til turen og selv har betalt for den, siger Hans Erik Lund, der også sender en venlig tanke til de lokale afrikanere, der fungerede som guider og bærere på turen.

- De ydede en enestående indsats. Dybt professionelle, men samtidig med en rørende menneskelighed, empati og omsorg, som var os til stor hjælp, siger Hans Erik Lund.

Lang forberedelse

Inden turen havde deltagerne gennemført et omkring seks måneder langt forberedelses- og træningsprogram, tilrettelagt af bjergbestiger og coach Mogens Jensen, der var chefguide og coach på turen.

Han er dybt imponeret over deltagernes indsats.

- Hver og én har præsteret i en grad, som må aftvinge den dybeste respekt. De har forberedt sig eksemplarisk og taget opgaven dybt seriøst. Det har været meget inspirerende at opleve, hvordan de hele tiden har haft øje for hinanden og hjulpet hinanden, fordi det har været så vigtigt for dem, at alle gennemførte. De har udviklet sig som personer, men i høj grad også som lederteam. Man kan ikke gemme sig på et bjerg. Det, du ser, er, hvad du er. Og den her gruppe har med bestigningen af Kilimanjaro bevist, at de er et vinderteam, konkluderer Mogens Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105