23948sdkhjf

Jordskred truer rækkehuse i Haderslev

Beboerne i 14 andelsboliger i Haderslev trues af et jordskred. Efter heftigt regnvejr fandt beboerne i Hertug Hans Gade Andelsboligforening i Haderslev stensætningen ved deres terrasser ødelagt af et jordskred, og skråningen er i fortsat bevægelse ned mod bebyggelsen, så de 1.000 tons tung våd jord truer med at begrave og smadre husene.

Andelsboligforeningen henvendte sig allerede for en uge siden til kommunen for at få hjælp til at standse jordskreddet, men fik i første omgang nej. I mellemtiden har medarbejdere fra Park og Vej repareret en utæt regnvandsbrønd på vejen ovenover skrænten, som beboerne mistænker for at være medvirkende til jordskreddet. Desuden har kommunen spærret vejen for tung trafik for ikke at gøre skaden værre.

Kommunens afvisende holdning og forsikringsselskabets afslag på at hjælpe har fået beboerne til at hyre en advokat samt en ingeniør fra firmaet GeoSyd til at undersøge sagen, mens 1.000 tons jord stadig kommer nærmere bebyggelsen. Ingeniøren vurderer, at det er farligt at bo i husene, fordi jorden i skrænten under vejen er blevet blød og ustabil, så den i tilfælde af mere regn risikerer at brage ind i husene. Han peger på en løsning med en spunsvæg og efterfølgende fjernelse af jorden, pris over én mio. kr.

Sagens udvikling fik forleden kommunen til at ændre holdning, så man nu i første omgang vil lade skatteborgerne betale for en spuns ved vejen, så presset på skråningen aftager. Desuden fraråder man beboerne at opholde sig i husene, indtil skrænten er sikret.

- Det betyder dog ikke, at kommunen tager ansvaret for jordskreddet, understreger viceborgmester H.P. Geil (V).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094