23948sdkhjf

Vejen til fuld beskæftigelse er lang

Ledigheden i juni udgør 5,1 procent af arbejdsstyrken, hvilket svarer til 133.900 fuldtidspersoner
Mens unge i disse dage jubler over optagelsesbreve på deres drømmeuddannelse, kigger mange arbejdsløse stadig i en gabende tom postkasse og uden udsigt til en jobkontrakt.

De nye ledighedstal for juni viser en uændret ledighed på 5,1 procent af arbejdsstyrken eller 133.900 arbejdsløse. Dermed er ledigheden på uændret niveau i forhold til maj, og målsætningen om fuld beskæftigelse er fortsat lang væk, konkluderer Dansk Byggeri.

- Dagens tal fra Danmark Statistik (i går, red.) skaber ikke euforiske stemninger hos arbejdsløse. Selvom der har været en faldende tendens i ledigheden henover foråret, hvilket indikerer bedre tider, så kryber beskæftigelsen kun langsomt opad, siger Maria Schougaard Berntsen, der er økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Rygter om flaskehalse

Hen over sommeren har der været rygter om flaskehalse og stor aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, men disse rygter bekræftes ikke af de nye ledighedstal, mener Maria Schougaard Berntsen.

- Med 148.500 personer beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i andet kvartal 2014, hvor et gennemsnit gennem de seneste 15 år er cirka 160.000 beskæftigede, har rygterne åbenlyst ikke hold i virkeligheden. Det understreger den uændrede ledighed også, siger Maria Schougaard Berntsen.

Falder i 2015

Stormene i vinters har givet ekstra opgaver og dermed skubbet beskæftigelsen opad, men det er midlertidige effekter, der driver over, når arbejdet færdiggøres.

Når stormarbejdet ophører, og Boligjobordningen falder bort ved årsskiftet, så forventer Dansk Byggeri, at beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen falder i 2015 sammenlignet med 2014.

- Familierne har beskedne forventninger, når det gælder deres egen fremtidige økonomiske situation. Det ændrer dagens ledighedstal ikke på. Derfor er Boligjobordningen et stærkt værktøj, fordi ordningen skaber rum til boligejernes investeringer og samtidig sikrer, at boligejerne køber hvidt og på sund vis skaber aktivitet i samfundet, siger Maria Schougaard Berntsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094