23948sdkhjf

Brugte maskiner er et stærkt aktiv

Scantruck tilstræber altid at have 300-400 maskiner i brugtcentret
- Jeg véd godt, at mange maskinfirmaer hellere vil sælge nye maskiner i ren handel og helst vil være fri for at tage brugte maskiner ind. Vi ser muligheder i brugtmarkedet. Ren handel er ikke altid det bedste. Hvis man får brugte maskiner ind, er det med til at holde systemet kørende. Brugte maskiner er faktisk et stærkt aktiv.

Sådan siger Henrik Kirketerp-Møller. Han er salgschef hos Scantruck A/S i Skive, hvor det er mærker som Komatsu, Manitou, Atlas og McCloskey, der pryder firmaskiltet ud mod landevejen. Men for godt halvandet år siden slog Scantruck porten op til 5.600 kvm splinterny hal som nabo til udstillingen med de funklende nye maskiner. "Brugtcenter" står der hen over den store bygning. Og inde bag porten står til stadighed mellem 300 og 400 brugte maskiner.

- Det tilstræber vi i hvert fald. Ind imellem får vi solgt i et omfang, så brugt-udvalget bliver mindre, end vi bryder os om. Så intensiverer vi jagten på gode, brugte maskiner både herhjemme og i udlandet, fortæller Henrik Kirketerp-Møller.

Scantruck åbnede brugtcentret i forbindelse med firmaets årlige udstillings-event Scanmek i februar 2011.

Fornuft i brugt

- Det var nok ikke så dumt. Netop når økonomien lige skal overvejes en ekstra gang, kan mange entreprenører og maskinfolk se logik og fornuft i at se på en god, brugt maskine i stedet for en ny, mener Christian Solnæs, der er Scantrucks brugtchef.

- I brugtcentret sørger vi så for at præsentere varerne som de er. Når vi får en brugt maskine ind, bliver den vasket og rengjort, og hvis for eksempel forruden er knust, sætter vi en ny i. Hvis en hydraulikslange er i stykker, monterer vi en ny. Grundreglen er, at maskinen skal fungere i sin primære funktion. Men ellers gør vi ikke en masse ved maskinen. Den står i den stand, vi har fået den ind i, når brugtkunderne kommer og kigger, siger Christian Solnæs.

- Vi mener, at det er bedre, at kunden ser den reelle maskine, hvorefter vi taler sammen om, hvad der måske skal skiftes, eller om der skal monteres ekstra ting. Så klargør vi maskinen efter kundens ønske. Vi gør faktisk meget ud af, at maskinerne skal være, som vi har lovet det. Der kan naturligvis godt være noget galt med en brugt maskine. Så siger vi det, som det er. Vi kan godt lige nye kunder. Men vi kan i høj grad også godt lide kunder, der kommer tilbage, siger salgschef Henrik Kirketerp-Møller.

Ser på brugt, køber nyt

Brugtcentret har gentagne gange vist sig som indgangen til at sælge nye maskiner.

- Mange kunder kommer for at se på en brugt maskine, men ender så med at købe en ny. Meget handel foregår jo via leasing, og derfor bliver springet fra en næsten ny brugt til en helt ny ofte ikke så stort, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Scantrucks brugtcenter består ikke kun af de 5.600 kvm under tag. Bag hallen ligger et areal, der anvendes som test-område. Her kan kunderne simpelthen prøve maskineriet af.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at maskinen matcher de ønsker, man er kommet til Skive med. Derfor er der mulighed for både at køre, løfte og grave på test-arealet, fortæller brugtchef Christian Solnæs.

- I brugtcentret er vi serviceorgan for vore sælgere hos Scantruck. Vi forbereder salget for sælgerne, og derfor gælder det om at holde overblik midt i kaos. Når vi får en maskine ind, vaskes og rengøres den. Vi laver en registrering af, hvad maskinen har og kan. Der tages billeder, og derefter er maskinen til salg, forklarer Christian Solnæs.

Eksport og import

Scantruck forsøger så vidt muligt at sælge de brugte maskiner i Danmark. Men der er også eksport af brugt til kolleger i de andre skandinaviske lande. Og import, når der mangler brugte maskiner i Skive.

- Der er ikke de store forskelle på kravene til sikkerhed, ergonomi og faciliteter i øvrigt i Skandinavien. Vi har også en stor efterspørgsel efter specialudstyrede maskiner, som vi ofte kan finde hos importør-kolleger i Sverige og Norge. Det giver samtidig en god sikkerhed både for os og kunderne, siger salgschef Henrik Kirketerp-Møller.

Scantrucks status som importør og forhandler af store mærker som Komatsu og Manitou smitter naturligvis af også i brugtcentret.

- Når det gælder teleskoplæssere, står der Manitou på 90 procent af vore brugte maskiner. Simpelthen fordi Manitou er et så stort mærke også på det danske marked. Der er simpelthen flest Manitou’er. Så har vi selvfølgelig også mange Komatsu’er. Men også mange andre mærker. Vi véd jo godt, at mange godt kan lide Volvos minigravere. Derfor forsøger vi altid at have et godt udbud af dem. Og vi er også leveringsdygtige i både New Holland, Case, Hitachi og andre mærker, fortæller Henrik Kirketerp-Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093