23948sdkhjf

Byggeriet sparer milliarder

Ny rapport viser, at byggeriet kan spare op til to mia. kroner om året ved en større brug af digitalisering
Der ligger et stort effektiveriseringspotentiale for bygge- og anlægsbranchen, hvis den i højere grad satser på øget digitalisering og bedre kommunikation, når der skal indhentes tilbud og udbydes opgaver.

Det viser den nye rapport “De udførende virksomheders potentiale, udfordringer og krav til digitalt udbud", som konsulentfirmaet Balslev & Jacobsen og Chalmers Universitet har udført for Dansk Byggeri.

Rapporten indeholder 26 konkrete anbefalinger til en forbedring af udbuds- og tilbudsprocessen, og konkret kan der spares op mod to mia. kroner på øget digitalisering.

- Der er stadig kolossale muligheder i digital effektivisering af samarbejdet og kommunikationen mellem byggeriets aktører.

I rapporten anslår vi, at omkostningerne til kalkulation og tilbudshåndtering kan reduceres med omkring 40 procent – eller et årligt beløb på mere end to mia. kroner, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Han mener, at det også i sidste ende kommer bygherren til gode.

- Det handler nemlig ikke bare om lavere priser. Øget digitalisering vil samtidig bidrage til et byggeri med færre fejl og hurtigere levering, fastslår Michael H. Nielsen.

Bedre samarbejde

Derfor er det også helt centralt, at samarbejdet mellem alle aktører i en byggeproces fungerer, hvis man skal realisere de store effektiviseringspotentialer.

Rapporten konkluderer blandt andet, at rådgiverne har været bedre til at hente gevinster via en forbedret digital kommunikation.

De har således høstet fordele ved at digitalisere udbudsprocessen, mens håndværkere og entreprenører ikke har høstet samme store fordele, når de skal omsætte udbudsmaterialet til et konkret tilbud til bygherren.

- Det står derfor klart, at der i forhold til de udførende fortsat er store barrierer i forhold til at øge produktiviteten gennem digitalisering, siger Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri vil nu invitere de statslige bygherrer til et samarbejde om konkrete aktiviteter, i og med at et så stort potentiale for besparelser ikke må ligge passivt hen og vente på at blive realiseret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078