23948sdkhjf

Slut med forfrosne håndværkere

Selvom byggebranchen har haft mere end et år til at vænne sig til reglerne, kommer det stadig bag på mange, at temperaturen i bygninger skal være på omkring 10 grader ved aktivt fysisk arbejde. Det oplever Byggeriets Arbejdsmiljøbus ofte.

Når Byggeriets Arbejdsmiljøbus i disse dage rykker ud på byggepladser for at vejlede, bruger konsulenterne i de kolde måneder en del af deres tid på at oplyse om, hvordan man ved at inddække råhuse kan forbedre arbejdsmiljøet. Inddækning betyder bl.a. i praksis, at man skal have sat interimistiske vinduer og døre i råhuset.

– Selvom det ikke er minusgrader, vil vindhastighed og træk betyde, at det bliver rigtig koldt inde i sådan et råhus. Især når man arbejder lidt oppe i højden. Men jeg kan se, når jeg kører en tur i byen, at man mange steder slet ikke har fået gjort det på en ordentlig måde. Håndværkere går i træk og kulde, samtidig med at de har hårdt fysisk arbejde med tunge løft, og det kan jo være med til at øge sygefraværet og nedslidningen, siger Jesper Nielsen til Magasinet Arbejdsmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141