23948sdkhjf

Kornerup er tilfreds trods lavere indtjening

Entreprenørkoncernen Einar Kornerup fik mærkbar omsætningsfremgang. Men aktiviteterne i datterselskab halverede driftsresultatet
Stigende aktivitet i datterselskabet, Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S, havde sin mærkbare positive effekt på omsætningen i selve entreprenørkoncernen Einar Kornerup A/S i regnskabsåret 2010/2011.

Omsætningen steg med 93,8 mio. kr. til 523,6 mio. kr., mens koncernens resultat før skat landede på 13,8 mio. kr. mod 20,8 mio. kr. året før.

Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S har blandt andet stået for opførelsen af plejecenter, ældreboliger og bofællesskab i Ballerup ved København og boligbyggerier i Gentofte og Fensmark.

Men entreprenørkoncernens adm. direktør, Hans Christensen, pointerer, at selv om datterselskabet og dermed også koncernen har fået en række større opgaver i hus, så er der fortsat tale om et presset marked med lave priser. Præcis som det var i forrige regnskabsår.

- Markedet er stadig hårdt, og vi byder ind med billige priser, og det er selvfølgelig så med til at give en lavere indtjening i sidste ende, siger Hans Christensen, der dog under et betegner regnskabet som tilfredsstillende.

Entreprenørkoncernen forventer, at det indeværende regnskabsår 2011/2012 bliver et år med vigende omsætning, beskæftigelse og indtjening, og det har tiden siden regnskabsårets begyndelse den 1. oktober sidste år ikke ændret på, understreger Hans Christensen.

Aktiviteter indstillet

Regnskabsåret 2010/2011 bød da også på en lavere indtjening end året før, idet driftsresultat blev halveret fra 14,3 til 7,1 mio. kr., mens overskudsgraden faldt fra 3,34 procent til 1,35 procent.

Det skyldes hovedsageligt et stærkt utilfredsstillende resultat i datterselskabet EK-Viktoria A/S, som udfører entrepriser inden for blandt andet glastage og -facader.

Derfor indstillede Einar Kornerup aktiviteterne i EK-Viktoria i oktober sidste år.

- Resultatet af årets drift i EK-Viktoria var meget utilfredsstillende blandt andet på grund af stigende konkurrence fra udlandet. Derfor har vi besluttet ikke at indgå nye entreprisekontrakter i selskabet, siger Hans Christensen.

Ved regnskabsårets afslutning den 30. september havde entreprenørkoncernen Einar Kornerup A/S en samlet ordrebeholdning på godt 334 mio. kr. mod 357 mio. kr. i 2010.

Ud over entreprenørfirmaet og EK-Victoria omfatter koncernen også EK-Materiel, EK-Ejendomsadministration og Einar Kornerup Jylland A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172