23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

AALBORG: Aalborg Byråd har vedtaget et kommuneplantillæg og en lokalplan, der gør en udvidelse af Hotel Hvide Hus mulig, endeligt. Baggrunden for kommuneplantillæg og lokalplan er et ønske fra ejeren af Hotel Hvide Hus om at forbedre hotellets faciliteter blandt andet med et øget samlet værelsesantal og derved imødekomme en stigende efterspørgsel på moderne, tidssvarende hotelfaciliteter af høj kvalitet. Lokalplanen vil muliggøre en tilbygning til Hotel Hvide Hus i 16 etager opført i sammenhæng med og i umiddelbar forlængelse af den eksisterende bygnings gavl mod syd. Byggeriet skal opfylde bygningsreglementets standardkrav til lavenergibyggeri, og der stilles krav om delvist grønt tag.

Ejeren af Hotel Hvide Hus har ønsket at få det planmæssige grundlag for en udvidelse på plads uanset usikkerhed om projektets tidshorisont.

Der er lavet en miljøvurdering, som viser, at hoteludvidelsen vil få konsekvenser for rekreative interesser, især på grund af øgede skyggegener i Kildeparken. Lokalplanen indeholder bestemmelser til afhjælpning af negative miljøpåvirkninger, og kommunen har ikke modtaget bemærkninger til miljøvurderingen.

REGION MIDTJYLLAND

HJARBÆK: Nikolaj Kjærgaard, ejer af Svanevej 22 i Hjarbæk, vil opføre 15 nye ferieboliger. Det skal være sammenhængende huse uden private haver, men til gengæld med store fællesarealer på den 12.200 kvm store udstykningsgrund.

Der er en del modstand mod Nikolaj Kjærgaards byggeplaner, men han håber dog fortsat på at få de nøvendige byggetilladelser i hus i år, fortæller Viborg Stifts Folkeblad. Nikolaj Kjærgaard har endnu ingen idé om, hvornår byggeriet kan komme i gang.

REGION SJÆLLAND

HOLBÆK: M. Goldschmidt Holding A/S opfører en ny cirka 3.500 kvm stor bygning for enden af Slotshaven i Holbæk. Grunden ejes af bygherren, og på grunden ligger allerede Goldschmidt Kollegiet. Det er planen at uddannelsen Sosu Sjælland skal flytte ind i det kommende byggeri, som er tegnet af Mangor & Nagel.

REGION HOVEDSTADEN

RUDERSDAL: Bistrupskolen og Parkvejskolen i Birkerød i Rudersdal Kommune skal begge i gang med store byggerier for sammenlagt næsten 100 mio. kr.

Bistrupskolens byggeprojekt er på 52 mio. kr., mens Parkvejskolens byggeprogram er på 46 mio. kr.

rønne: Bornholms Regionskommune har planer om at bygge et nyt rådhus ved det eksisterende rådhus på Landemærket i Rønne.

Et nyt rådhus der kan rumme kommunens samlede administration har en bygningsstørrelse der ikke kan rummes inden for den gældende byplanvedtægt nr. 7 eller kommuneplanens rammer for området. Der skal derfor udarbejdes et kommuneplantillæg og en ny lokalplan for området.

Borgerne opfordres i den forbindelse til at komme med ideer og forslag vedrørende områdets fremtidige bebyggelse. Kommunalbestyrelsen vil så vurdere de indkomne forslag, før man tager stilling til den videre lokal- og kommuneplanlægning. Fristen for at fremsende ideer eller forslag er 28. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125