23948sdkhjf

Et kvantespring i Roskilde

Det kommende Rockmuseum i Roskilde får et særligt uderum
Et kommende uderum ved Danmarks Rockmuseum i den ny bydel Musicon i Roskilde får 2,6 mio. kroner i støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Støtten er et led i Lokale og Anlægsfondens indsats for at udvikle kulturtorve, hvor det både er muligt at opleve kunst og kultur og selv være udøvende.

Roskildebydelen Musicons nye samlingssted bliver skabt med inspiration fra Lokale og Anlægsfondens udviklingsproces af konceptet "Kulturtorvet".

Repræsentanter fra Roskilde deltog i udviklingsprocessen og har nu valgt at tage fat på at udvikle deres eget bud på, hvad et kulturtorv skal kunne byde på.

Bydelens hjerte

Kulturtorvet har fået navnet "Kvantespringet" og er som byrum Musicons hjerte.

Det bliver en stor plads på 6.650 kvm, som dog deles op i tre forskellige overordnede temaer, der bindes sammen af mindre veje gennem pladsen. Et ankomst- og opholdsområde med café og udsigt over Kvantespringet. En lege- og bevægelseszone, hvor der både kan udøves kunst og kultur, idræt og leges på en lydlegeplads.

Endelig er der eventzonen, hvor der er plads til de store arrangementer, men også de mindre og mere spontane events.

- Musicons virksomheder og kulturinstitutioner står - sammen med professionelle eventarrangører - bag events i både small, medium og large, året rundt i bydelen. Det skal pladserne i Kvantespringet tydeligt indbyde til, og det kan vi nu sikre med støtten fra Lokale og Anlægsfonden. Det glæder mig rigtig meget, fordi hele Musicon-området er et flagskib indenfor spændende byudvikling. Vi satser på en støt stigende aktivitet, og også dette projekt er noget helt særligt, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S)

Asfalteret rød løber

Der tematiseres også i forskellige kendetegn ved Kvantespringet. En 120 meter lang rød løber, der er skabt af farvet asfalt, kan ses fra bydelens hovedgade, Rabalderstræde, og ind til rockmuseet – og til næste kendetegn, Søjlepladsen, der ligger ved en af de gamle industrihaller på området, hvor cementfabrikken Unicon før havde produktion.

Søjlepladsen bliver en oplevelse for sanserne, da tre interaktive installationer med lys og vand aktiveres gennem brugernes bevægelser. Endelig er der et grønt område med plads til både leg og ophold.

Kvantespringet udstyres desuden med en grejbank, som kan bruges til både events og dagligt ophold. Grejbanken skal gøre det let at omdefinere forskellige dele af Kvantespringet, så de passer til skiftende aktiviteter.

Det gør det muligt hurtigt at opstille fleksible overdækninger og vægge, mobile mega-byggeklodser til siddepladser, områdeinddeling, leg og bevægelse samt større mobile "møbler" og en flytbar scene.

- Kvantespringet bliver et kulturtorv med stort fokus på det musiske. Det bliver en spændende tilføjelse til de varierede aktivitetsmuligheder, der allerede er etableret i Musicon, hvor Lokale og Anlægsfonden tidligere har medvirket til udviklingen og etableringen af Rabalder Parken og Pixlpark (dele af Muscion, red.), siger Torben Frølich, der er direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Ændre karakter

Projektets arkitektur og design er udviklet i et samarbejde mellem aktører på Musicon, Danmarks Rockmuseum, Roskilde Kommune samt rådgivere fra SLA, LIW planning, The Consortium og Cowi.

Lysdesigner Jesper Kongshaug er konsulent på udviklingen af det lyskoncept, som skal gælde for hele Kvantespringet. Navnet Kvantespringet henviser i øvrigt til, at pladserne skal kunne ændre karakter hurtigt og markant alt efter de aktiviteter, der sker i området.

I alt koster projektet 11,8 mio. kroner at realisere. Roskilde Kommune støtter med 5,1 mio. kroner, mens Lokale og Anlægsfonden har bevilget 2,6 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105