23948sdkhjf

Vækstplan afsætter penge til nedrivning

Regeringen og Venstre har lavet en aftale om rammerne for den kommende vækstplan. Der bliver afsat 55 mio. kroner til en nedrivningspulje, mens Boligjobordningen ikke bliver forlænget
Regeringen og Venstre blev sent tirsdag aften enige om skitserne til en vækstplan, der bærer titlen “Danmark - helt ud af krisen".

Planen indeholder mere end 90 initiativer, der skal reducere omkostningerne for erhvervslivet, øge produktiviteten og bidrage til velstanden i Danmark.

Blandt initiativerne er en lempelse af PSO-afgiften for samlet 13,2 mia. kroner frem mod 2020, hvoraf 7,9 mia. kroner vil komme erhvervslivet til gode i form af erhvervsrettede lempelser. Pengene skal blandt andet findes ved, at man udskyder planlægningen af Danmarks største vindmøllepark Kriegers Flak med to år, så den først står færdig i 2022.

Skub fremad

Finansminister Bjarne Corydon (S) er glad for rammerne for Vækstplan 2014.

- Vi giver i dag erhvervslivet et kraftigt skub fremad, så vi kan få vores land helt ud af krisen. Vi lemper energiomkostningerne markant. Det giver virksomhederne styrke til at kæmpe om ordrerne på de internationale markeder. Samtidig sætter vi bredt ind for at gøre det lettere at være virksomhed i Danmark, og giver produktiviteten et tiltrængt løft. Jeg håber og tror, at de her initiativer kan samle bredt flertal i Folketinget, så vi inden længe kan indgå en bred aftale om at skabe et stærkere Danmark, siger finansminister Bjarne Corydon.

Nedrivningspulje

Med vækstpakken forsøger regeringen og Venstre også at løse udfordringen med, at befolkningen flytter fra landdistrikterne, og erhvervslivet derfor har svære vilkår i yderområderne. Der er derfor afsat over 400 mio. kroner i perioden 2014-2020 til en række initiativer, der skal sætte gang i beskæftigelsen i Udkantsdanmark.

Desuden har regeringen og Venstre afsat 55 mio. kroner i perioden 2016-2020 til en nedrivningspulje, der skal styrke mulighederne for kommunerne i yderområderne for at nedrive et stort antal udslidte boliger. Desuden oprettes en lånepulje til kommuner i forbindelse med afvikling af brugen af kommunale bygninger.

Regeringen og Venstre er også blevet enige om, at mindske erhvervslivets administrative byrder, som blandt andet byggebranchen har efterspurgt. Det skal ske ved en forbedret adgang til kapital for små og mellemstore virksomheder og en hurtigere sagsbehandling i kommuner og hos staten.

Men i vækspakken er også et ønske om, at skabe højere produktivitet og billigere produkter i byggebranchen. Dette skal ske ved en harmonisering af brandkrav samt en øget anvendelse af internationale standarder.

Aflivning af fradrag

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager føler sig overbevist om, at vækstpakken vil skabe arbejdspladser.

- Vi vil styrke mulighederne for vækst. For det skal være lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark. Det skaber arbejdspladser. Og det er også velfærd at have et arbejde. Vi skal have Danmark helt ud af krisen, siger hun.

Den i byggebranchen så populære Boligjobordning bliver med vækstpakken ikke forlænget. Det var ellers et af de krav, som Venstre havde med til forhandlingerne med regeringen. Dermed ophører ordningen med udgangen af 2014.

Både SF, Enhedslisten og de Konservative er forligsparter og skal godkende aftalen, hvis den skal træde i kraft før et kommende folketingsvalg.

Forhandlingerne var endnu ikke afsluttet ved redaktionens deadline.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078