Håndtering af politisk spildevand
Det er, som alle formentligt er enig i, fint med grønne tiltag, og at vi skal have et fint miljø på landet, men hvad gavner det, hvis ingen vil bo der?
Hvad skal der egentligt til, før DJØFerne inde på Christiansborg tager støvlerne på og tager ud i marken engang imellem?
At man nu kommer med en eller anden feberredning i form af en udsættelse af betaling, eller en forlænget kredit til de, der ejer en ejendom uden for bygrænsen, er ganske enkelt ikke godt nok. Det er også i den forbindelse et helt rimeligt spørgsmål at stille, hvad den stedlige udkantsminister" Carsten Hansen (S) egentligt render rundt og laver?
Han burde vel egentligt tage vare på de mennesker, som nu kommer i klemme, fordi der fra skrivebordsgeneralerne er kommet en ny regel, der siger, at alle skal være koblet op på det offentlige system. Som sagt er det fint at have en høj målsætning, men det skal også være muligt.
Akkurat ligesom som man i byggeriet arbejder med begrebet bygbarhed" - det vil sige en realistisk tilgang til virkeligheden, selvom man også skal være innovativ og trendsættende - så burde om ikke andet den sunde fornuft engang imellem indfinde sig.
Der findes alternative systemer til rensning af spildevand, som kan foregå på en fornuftig måde. Forskellige typer af organiske nedsivningsanlæg og lokalt baserede biodynamiske renseanlæg kan godt klare opgaven, hvis de anvendes korrekt og de vedligeholdes.
Tingene skal selvfølgelig være i orden, og kvaliteten af systemerne skal være der, men det er en mærkelig tanke, at man lige præcis på spildevandsområdet fra politisk hold ikke rigtigt ønsker at bakke op om nye metoder til rensning af spildevand.