23948sdkhjf

Ny milliongave til historisk bymidte i Christiansfeld

Christiansfelds historiske bykerne får milliontilskud fra A.P. Møller-fond
Den store redningsindsats for at bevare Brødremenighedsbyen Christiansfelds historiske bykerne med de grandiose huse fra 1700-tallet fik i går (mandag) en stor indsprøjtning fra Fonden A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Milliongaven går til det såkaldte Søstrehuset i Lindegade og omgivelserne, så husets indre og ydre og gaderne kan blive restaureret og renoveret.

Tidligere har både Augustinusfonden og Realdania Fonden givet mange millioner til det storstilede bybevaringsprojekt, som skal bringe Christiansfeld på Uniscos Verdensarvliste. Tredje fase af projektet til 100 mio. kr. har været i gang siden 2009.

Mulig fremrykning

Når Søstrehuset er restaureret skal det rumme Christiansfeld Centrets viden, formidling og kulturarv, Kolding Kommunes Musikskole, Lokalarkiv, Brødremenighedens Museum, bibliotek, arkiv og musikarkiv, kunstudstillinger og musikfestivaler med klassisk musik.

- Efter den flotte donation fra fonden er det planen, at byrådet skal vurdere om Kolding Kommune kan fremrykke tilskuddet til renoveringen af husene i Lindegade 26 og 28, så arbejdet kan gå i gang i år og skabe beskæftigelse, siger Jørn Pedersen, der er borgmester i Kolding Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094