23948sdkhjf

Stigende fokus på tekniske løsninger

Landets installatørvirksomheder mærker øget pres fra både producenter og grossister, der gerne leverer direkte til kunden
Markedet for tekniske løsninger er i hastig vækst.

Det har det sådan set været i nogle år, men landets installatørvirksomheder mærker nu også et øget pres fra ikke mindst producenter og grossister, som står på spring til at tage kampen op med el- og vvs-virksomhederne om kunderne.

Og det betyder unægtelig, at værdikæden i installationsbranchen udfordres.

- Der er ingen tvivl om, at både producenter og grossister er ved at få smag for at levere løsningerne direkte til slutkunderne. Og man skal ikke være nogen Sherlock Holmes for at gennemskue, hvad de har gang i. Det er elementært min kære Watson. De er ude efter et øget dækningsbidrag. Grossisternes og producenternes ønske om at skumme fløden er dog kun én af flere årsager til, at der er opbrud i værdikæden. Vi må også konstatere, at især internetbutikkerne har bidraget til at kortslutte den traditionelle værdikæde. Aldrig har det været lettere for kunden at få overblik over priserne på udvalgte materialer. Og aldrig har det været lettere for dem at bestille billige varer fra hele verden, understregede Tekniqs formand, Søren Skræddergaard, i sin beretning, da Tekniq holdt årsmøde i København i lørdags.

To typer opgaver

Efter hans opfattelse vil kunderne i fremtiden efterspørge to typer opgaver. Dels det traditionelle installationsarbejde i form af enkeltstående el- eller vvs-tekniske problemer, som skal løses så billigt og effektivt som muligt.

Men også samlede løsninger bliver et vigtigt forretningsområde for eksempel en hel energiløsning og ikke bare et gasfyr; bedre indeklima og ikke en særlig type ventilation eller intelligent styring og ikke kun en isoleret elinstallation.

Og netop det er både grossister og producenter efter Søren Skræddergaards opfattelse ved at få øjnene op for.

- Jeg er imidlertid ikke et øjeblik i tvivl om, at vi i fælleskab i værdikæden kan bidrage langt mere til at øge markedet for tekniske installationer, end vi kan hver for sig. Men det kræver, at vi bruger kræfterne på det, vi er gode til hver især, sagde Søren Skræddergaard.

Profitere af udviklingen

Selv om installationsbranchen under et i 2011 kun oplevede en beskeden stigning i omsætningen på godt seks procent, så er der muligheder for virksomhederne, mener formanden.

Ikke mindst hvis de bliver kendt som en teknisk samarbejdspartner, der leverer værdi hos kunden. Det kræver samtidig attraktive uddannelser, så branchen får dygtige faglærte medarbejdere til rådighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094