23948sdkhjf

FLSmidth forbereder storindkøb i Australien

Den danske cementkoncern vil overtage australske Ludowici, der er leverandør til mineralindustrien, for over en milliard kroner
En af verdens førende leveradører af blandt andet kulcentrifuger til mineralindustrien, australske Ludowici Limited, er på vej på danske hænder.

FLSmidth gennemfører i øjeblikket en såkaldt due dilligence, hvor man gennemgår Ludowici minutiøst, og parterne forhandler om betingelserne for en dansk overtagelse af Ludowici.

Købet vil koste FLSmidth 1,6 mia. kr. og dermed sikrer den danske cementkoncern sig et solidt fodfæste ikke bare i Australien, men også i de store minelande Sydafrika, Indien, Kina, Chile, Peru og USA, hvor Ludowici er repræsenteret.

Det 154 år gamle Ludowici med hovedsæde i australske Brisbane har godt 1.000 ansatte på verdensplan og er førende inden for kulcentrifuger, vibrationssigter og tilhørende sliddele og serviceydelser til mineralindustrien.

I en fondsbørsmeddelelse fra FLSmidth oplyses det, at bestyrelsen for Ludowici enstemmigt har anbefalet det foreslåede salg til sine aktionærer, og hovedaktionærerne har på forhånd udtrykt støtte til overtagelsen.

Vil være førende

FLSmidths køb af Ludowici skal ses i lyset af, at den danske cementkoncern har en strategi om at blive markedsførende inden for alle betydelige mineralprocesser, hvoraf kul, kobber og jernmalm er højtprioriterede segmenter. Derfor giver købet af Ludowici FLSmidth mulighed for at tilbyde et komplet produktprogram inden for kulbearbejdning og udbygger samtidig koncernens portefølje inden for kobber og jernmalm.

Adm. koncerndirektør hos FLSmidth Jørgen Huno Rasmussen sammenligner det forestående køb af Ludowici med overtagelsen af canadiske GL&V Process i 2007, hvor FLSmidth styrkede sig inden for mineralområdet og bragte det på niveau med koncernens aktiviteter inden for cementindustrien.

- FLSmidth er stolt over at få mulighed for at videreføre Ludowicis 154-årige tradition inden for leverancer af førende innovativ mineralteknologi til kunderne. Ludowici vil kunne betyde det samme for FLSmidth inden for kul, som GL&V Process betød inden for kobber. Når det drejer sig om håndtering af materialemængder svarer kul til alle andre mineralsegmenter tilsammen, og med tilførslen af Ludowicis produkter vil vi kunne tilbyde kulkunderne et unikt One Source-koncept, udtaler Jørgen Huno Rasmussen i en fondsbørsmeddelelse.

Stilling til maj

Den forestående overtagelse sikrer FLSmidth en markant tilstedeværelse i Australien, som er en vigtig mineregion. Ludowici har således 450 ansatte i Australien, og cirka 65 procent af Ludowicis omsætning kommer fra Australien.

Overtagelsen er betinget af godkendelse fra Ludowicis aktionærer og de australske domstole.

Forløber den kommende due dilligence-proces og aftalen om købsvilkår tilfredsstillende, forventer FLSmidth og Ludowici at gennemføre handlen i løbet af syv uger, hvorefter Ludowicis aktionærer tager stilling i maj i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125