23948sdkhjf

Færre svigt i byfornyelsesprojekter

Siden 1999 er niveauet for svigt og skader ved BvB’s et-års eftersyn halveret
Der er færre svigt og skader på de bygningsdele, som Byggeskadefonden ved Byfornyelse (BvB) efterser, når den foretager et-års eftersyn. Ifølge BvB’s årsberetning for 2013 har svigtprocenterne stabiliseret sig de seneste år på et niveau på mellem 15 og 20 procent.

Niveauet for svigt og skader er næsten halveret, siden fonden gennemførte de første et-års eftersyn i 1999.

- Der er sket en stabilisering, og vi er kommet ned på et rimelig lavt niveau, hvor der også er færre alvorlige skader. Jeg tror på, at vi kan og skal komme ned på et endnu lavere niveau, siger vicedirektør i BvB Paw Engsbye Rasmussen.

Få alvorlige skader

Af årsberetningen fremgår det, at hovedparten af de konstaterede svigt og skader er af mindre omfang, og at en væsentlig del af dem hører under ejeren af bygningens almindelige vedligehold.

I 2013 gennemførte BvB 69 et-års eftersyn. Her blev der konstateret svigt og skader i 78 ud af 446 bygningsdele. Det svarer til, at der var svigt eller skader i 17 procent af bygningsdelene. Dog registrerede BvB ingen væsentlige byggetekniske svigt og skader ved eftersynene.

BvB påpeger selv i årsberetningen, at bevidstheden om, at fonden foretager eftersyn inden otte måneder efter byggeriets aflevering, har en indflydelse på det lave antal skadesager.

Fokus på tværfaglig

Ifølge Paw Engsbye Rasmussen er det særligt fokusset på tværfaglighed, der skal styrkes.

- Det tværfaglige niveau skal styrkes, hvis niveauet skal endnu lavere ned. Skader og fejl sker ofte, når et fag afleverer til det næste fag, siger Paw Engsbye Rasmussen og tilføjer, at BvB i 2014 gennemfører faglærerseminarer på landets erhvervsskoler med fokus på tværfaglighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113