23948sdkhjf

Grønt byggeri skal på dagsordenen i EU

Stigende efterspørgsel sætter fokus på bæredygtigt byggeri i en udviklings- og innovationsmæssig sammenhæng
Det er efterhånden ikke gået nogens næse forbi, at samfundet står over for en række udfordringer, når det gælder energi og bæredygtighed.

For at imødekomme disse udfordringer er der ifølge Styregruppeformand i InnoBYG, direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri, et presserende behov for udvikling af ny viden. Styregruppeformanden understreger samtidig, at der i mindst lige så høj grad er brug for, at den viden som udvikles, og ikke mindst den viden, som allerede er tilgængelig, bliver formidlet og bragt i anvendelse i den danske byggebranche.

- Det er nødvendigt, at aktørerne, på tværs af faglighed, bliver i stand til at udvikle innovative løsninger og indgå i samarbejder omkring udførelse af fremtidens energieffektive og bæredygtige byggeri, siger Michael H. Nielsen og pointerer, at det behov og den erkendelse der spirer, i høj grad stammer fra byggeriets kunder, men også nye regler som for eksempel EU’s byggevareforordning.

Bæredygtig inspiration

I InnoBYG vil man gerne inspirere branchen til at tænke mere bæredygtigt, og derfor har man valgt bæredygtighed som fokusemne for den forårskonference, som afholdes på VIA i Horsens den 18. april.

Formålet med konferencen er at give branchen eksempler på, hvorfor, hvordan og til glæde for hvem, byggeriet fremover skal være bæredygtigt.

- Vi har blandt andet inviteret Steen Gade fra SF som kan give os indsigt i de politiske motivationer. Samtidig har vi fokus på de økonomiske argumenter og så har vi inviteret en række bygherrer, som hver især giver deres bud på efterspørgslen. Og så har vi naturligvis også taget nogle af de gode cases med på forårskonferencen, siger Michael H. Nielsen. Han peger på, at der netop på konferencetidspunktet er stort fokus på Horsens som i april, maj og juni 2012, danner ramme om en række møder i forbindelse med Danmarks EU-formandskab.

På dagsordenen i EU

- En af det danske EU-formandskabs højeste prioriteter er energieffektivitet og bæredygtighed, og derfor virkede det oplagt, at vi lagde konferencen i Horsens, hvor emnet er på dagsordenen i flere sammenhænge, forklarer Michael H. Nielsen, som glæder sig over at bæredygtigheden har fået fornyet fokus.

- Virksomheder kan gøre en god forretning ved at arbejde målrettet med bæredygtighed. Derfor er det vigtigt, at vi hjælper virksomhederne med at få fokus på bæredygtig innovation. Det er i fællesskab vi kan løfte barren og bidrage til at løse både de nationale og globale samfundsmæssige udfordringer vi står overfor, tilføjer styregruppeformanden.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125