23948sdkhjf

Ny formand for fri forskning

FTP: Den 49-årige professor Ole Thybo Thomsen, som selv forsker i materialer og design af bl.a. vindmøllevinger, fly, rumfartøjer og andre lette konstruktioner ved Aalborg Universitet, er udnævnt til ny formand for det indflydelsesrige Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP).

Missionen for formanden og de 17 øvrige medlemmer af FTP, som er et af fem forskningsråd i Det Frie Forskningsråd (DFF), er at udvælge de bedste ansøgninger om støtte til forskningsprojekter inden for områderne teknologi og produktion til gavn for det danske samfund.

Aalborg-professoren har i forvejen været medlem af FTP i to et halvt år. Det seneste år har han siddet i det fire mand store forretningsudvalg, og nu overtager han altså pladsen for bordenden på et tidspunkt, hvor behovet for dygtig dansk forskning er åbenlyst, fordi det kan være med til at sikre arbejdspladser og konkurrencedygtighed i en kriseramt global økonomi.

Ole Thybo Thomsen er helt på det rene med, at formandshvervet og behandlingen af andre forskeres ansøgninger kommer til at gøre ekstra stort indhug i den tid, han har mulighed for at bruge på egne spændende projekter.

- Men det er en ære og en anerkendelse at sidde i rådet, og samtidig er der en følelse af forpligtelse til at gøre, hvad man kan for at sikre, at det er de bedste ansøgninger og de bedste forskere, der får støtte til at udvikle deres forskning. Det er en form for tidsbegrænset borgerligt ombud, hvor man har et ansvar over for samfundet og udviklingen af dansk forskning, og et ansvar for at vi får det optimale ud af de muligheder, vi har, forklarer Ole Thybo Thomsen, som afløser professor Henrik Callesen fra Aarhus Universitet på formandsposten i FTP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094