23948sdkhjf

Sjællandsk tømrerfirma er konkurs

50 tømrere mister arbejdet og seks lærlinge står uden uddannelseskontrakt som følge af konkurs
Omkring 50 håndværkere, langt de fleste tømrere, har mistet arbejdet i forbindelse med, at tømrerfirmaet TBFB Aps, Store Merløse på Sjælland, har indgivet konkursbegæring til skifteretten.

Virksomhedens direktør Bo Filtenborg Borup bekræfter over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at virksomheden har indgivet konkursbegæring.

Bo Filtenborg Borup ønsker ikke at kommentere årsagerne til, at virksomheden har knækket nakken.

- Det hele er lidt kaotisk lige nu, men forhåbentlig kan vi vende det til noget bedre, siger han uden at ville uddybe.

Virksomhedens ansatte er spredt over det meste af landet, og tilsvarende er medarbejderne organiseret i forskellige fagforeninger.

3F har derfor valgt at koordinere hjælpen til medlemmerne i 3F BJMF i København. Her samler uddannelsesansvarlig Bjarne Petersen alle informationer og kravene til Lønmodtagernes Garantifond.

Bjarne Petersen oplyser, at virksomheden havde seks lærlinge, hvis uddannelsesaftaler automatisk er ophørt som følge af konkursen.

- Vi vil nu gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe lærlingene videre til andre firmaer, så de kan gøre deres uddannelse færdig. Alternativt har de mulighed for at fortsætte i skolepraktik. Flere er langt i uddannelsesforløbet og har en timeløn på omkring 100 kr., og for dem vil den lave skolepraktikydelse være mere end en halvering af lønnen. Det vil være en katastrofe, og kan i værste fald betyde, at nogle af de unge dropper ud af uddannelsen. Derfor skal de hjælpes videre til andre firmaer, og generelt er der stor hjælpsomhed i den slags situationer, men krisen er jo hård hele vejen rundt, så intet er givet, siger Bjarne Petersen.

Én storkunde

TBFB Aps er stiftet i april 2010 og har siden haft landets største typehusfirma HusCompagniet som den altdominerende kunde.

Direktør i HusCompagniet Martin Ravn-Nielsen siger til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at TBFB’s konkurs ikke vil få betydning for HusCompagniets kunder.

- Vi har flere andre entreprenører og må så rykke lidt rundt på dem, men jeg kan garantere, at konkursen ikke er noget, som vores kunder vil komme til at mærke, siger han.

TBFB Aps er hjemmehørende på Bonderupvej 150 i Store Merløse. På samme adresse ligger ifølge CVR-registret fem andre firmaer, hvoraf det ene – Bo Filtenborg Borup Aps – er anmeldt 29. december 2011.

Skifteretten i Holbæk oplyser, at der endnu ikke er afsagt konkursdekret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094