23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

TORV - UTTERSLEV: LAG-Lolland har bevilget 40.000 kr. til et bytorv i Utterslev, som Utterslev Borger- og Grundejerforening vil anlægge.

Foreningen arbejder også med planer om en flagalle i byen.

REGION SYDDANMARK

TRAFIKSANERING - KVÆRNDRUP: En ny byfonyelsesplan for Kværndrup er nu klar til at blive ført ud i livet, hvis den ellers bliver godkendt i Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse og i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som begge skal skyde penge i projektet.

Planen indeholder tre indsatsområder, hvoraf det ene vedrører byens hal og det omkringliggende område. Her skal der i første omgang etableres en multibane.

Byens grønne arealer er det andet indsatsområde, og her er det blandt andet planen at lave en æblelund, en sti langs åen, legepladser med mere.

Det tredje indsatsområde er et løft af midtbyen med både renovering af bygninger, mere gadelys, hastighedsnedsættelse på blandt andet Bøjdenvej, som også skal have en ansigtsløftning.

REGION MIDTJYLLAND

SKOV - SOLBJERG: Naturstyrelsen har sammen med Aarhus Vand købt to landbrugsejendomme ved Aarhusforstaden Solbjerg for at beskytte en række drikkevandsboringer. I alt har Naturstyrelsen opkøbt 40 hektar landbrugsjord, som nu skal laves om til skov med egetræer og bøgetræer.

Området ved Solbjerg er udpeget som et meget interessant sted for staten at rejse skov. Solbjerg vokser voldsomt, og de mange nye beboere vil sørge for, at skoven vil blive brugt rekreativt. I alt er det planen at Naturstyrelsen vil rejse 315 hektar skov ved Solbjerg, og med de nye arealer når styrelsen op på 90 hektar.

Tilplantningen vil ske over de næste to år, og de 40 hektar ny skov kommer til at koste cirka otte mio. kr.

FRILÆGNING - AARHUS: Århus Kommune har modtaget ansøgning om regulering og frilægning af Aarhus Å med etablering af sluseanlæg og tærskel.

Formålet er at reducere risikoen for fremtidige oversvømmelseshændelser i Aarhus Midtby.

Projektet omfatter anlæggelse af et sluseanlæg med tilhørende pumpestation i Aarhus Å umiddelbart vest for den eksisterende banebro ved Mindet, genåbning af den nederste strækning af Aarhus Å fra Mindebrogade samt anlæg af tærskel med fauna- og kanopassage ved udløb i havnebassinet.

Projektet er sendt i høring i fire uger. Sidste frist for at komme med bemærkning eller indsigelser til projektet er 1. februar.

GENBRUGSPLADS - VIDEBÆK: Ringkøbing-Skjern Kommune er i gang med ar fremtidsskre kommunens genbrugspladser. Det betyder blandt andet, at pladsen på Håndværkervej 18 i Videbæk skal udvides og ombygges, så den både kan bruges af private og af virksomheder.

Kommunen har afsat 500.000 kr. til udvidelsen i år og 2,5 mio. kr. næste år.

REGION NORDJYLLAND

KOLONIHAVER - ASAA: Byrådet i Brønderslev har vedtaget en lokalplan for et område ved Sæbyvej. Byrådet har besluttet, at området kan anvendes til haver og kolonihaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109