23948sdkhjf

Dansand vælger fire nye Volvo læssemaskiner

Dansand A/S udvikler og investerer. Nye produkter er medvirkende til solid fremgang det seneste år, og nu er der indkøbt fire nye Volvo læssemaskiner til produktionen
En fremgang i omsætningen på 21 procent i 2011 blandt andet i kraft af nye spændende sandprodukter er medvirkende til, at Dansand A/S møder krisen særdeles offensivt med udvidet medarbejderstab, nybyggeri af kontorer og investering i nye maskiner.

- Vi graver ganske vist vores råstoffer op af jorden, men der hører ligheden med en grusgrav op. Vi er en procesindustri, som ud af kvartssandet i området har 30 forskellige råvaresorteringer, som vi blander på mange forskellige måder ud fra kundernes ønsker, fortæller direktør og medindehaver Poul K. Beck.

- I 2011 hentede vi 350.000 ton råstoffer op, og vi udvikler massivt for hele tiden at have interessante produkter. Inden 2015 forventer vi, at gør-det-selv produkter med vores Danfugesand til flisebelægninger i spidsen vil udgøre halvdelen af vores produktion, og det skyldes ikke, at vi forventer tilbagegang på andre områder, fortæller han.

Offensiv strategi

Dansand har valgt at møde krisen offensivt, og umiddelbart før jul fik virksomheden leveret tre Volvo L180G og en Volvo L120G. Der blev udskiftet to Volvo L150 og to maskiner af andre fabrikater.

- Vi har valgt en strategi, hvor vi i fremtiden udskifter maskinerne hvert tredje år. Vi har beregnet, at det er billigere at skifte ofte, og vi har blandt andet valgt de størrelser maskiner, fordi de har en høj gensalgsværdi. En tre år gammel L180 er superinteressant for mange grusgrave, og vi tænker allerede ved anskaffelsen på, at vi skal af med dem snart igen.

- Det er selvfølgelig også rigtig godt for vore medarbejdere at køre i nye maskiner, og vi arbejder meget med vores miljøprofil. Vi har en grøn mariehøne som logo for at understrege vores grønne profil, og nye maskiner bruger mindre energi end ældre maskiner, fastslår han.

Som udbud

Leverancen af maskiner til Dansand har været i udbud blandt tre sammenlignelige mærker.

- Vi har kørt test, men det var først og fremmest økonomien set over den samlede driftsperiode, der var afgørende for valget af Volvo. Servicekontrakten var også en del af udbuddet, og her har vi altid været tilfredse med Volvo Entreprenørmaskiner, siger Poul K. Beck, som har yderligere en læssemaskine og en minigraver fra Volvo.

Volvo L180G vejer 28,5 ton med en Volvo D13H Tier 4i motor på 334 hk/246 kW. Volvo L120G vejer 19,8 ton og er udstyret med en Volvo D8H Tier 4i motor med 273 hk/201 kW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11