23948sdkhjf

Kranfusion udvider menukortet

Efter 29 år som selvstændig bliver P.E. Kristensen A/S en del af Kranexpressen. Nye ejere glæder sig over en bredere kranpark
P.E. Kristensens lastbilkraner i Roskilde bliver fremover en del af en større og bredere kranpark i en fusioneret kranvirksomhed, der får navn efter køberen, Kranexpressen A/S, som fortsat har hjemadresse i Fløng lidt uden for Roskilde.

Med de 10 kilometer mod nordøst fra Øde Hastrup Vej flytter også alle firmaets erfarne chauffører og den hidtidige ejer Poul Erik Kristensen.

- De to firmaer passer perfekt til hinanden. Sammen kan vi tilbyde kunderne det fulde kranprogram, så vi kan løse stort set alle typer af løfte-, bakse- og transportopgaver. Man kan med andre ord sige, at vi sammen har udvidet menukortet, forklarer direktør Lars Ebbesen hos det hidtidige Kranexpressen A/S, der ligesom Poul Erik Kristensen har mere end 30 års erfaring i branchen.

Lars Ebbesen, der fortsætter som direktør i den nye, større virksomhed, påpeger, at Kranexpressen med sine mobilkraner hidtil har fokuseret på de tungere blandt løfteopgaverne af for eksempel betonelementer og store stålkonstruktioner.

Naturlig fusion

Den nytilkomne flåde af lastbilkraner viser til gengæld sin styrke på de vægtmæssigt lettere, men ofte teknisk vanskelige løft af stilladser, glasvinduer og altaner. Den slags foregår ofte inde i tæt bebyggelse, hvor de pladskrævende mobilkraner har svært ved at komme til.

- Fusionen var helt naturlig. De to firmaer har i mange år samarbejdet og strømlinet sig til hinanden, og nu er tiden rigtig til at hente synergieffekten hjem ved en formaliseret sammenlægning, forklarer Lars Ebbesen.

Kranexpressen er i dag et datterselskab af Danmarks største Kranvirksomhed BMS med hovedsæde i Aalborg. De nye ejere glæder sig over den bredere kranpark, der skal gøre fusionsvirksomheden stærkere på markedet for ejendomsrenovering i København.

For mens Kranexpressen har løst 70 procent af sine tungløftsopgaver rundt om i lokalområdet, i København og på Sjælland og Lolland-Falster, har det hidtidige P.E. Kristensen hentet langt størstedelen af sine opgaver hos blandt andet håndværksfirmaerne, der forestår ejendomsrenoveringsarbejdet inde i København.

Fortsætter med glæde

Til sammen vil den ekspanderende virksomhed nu råde over 11 moderne mobilkraner og 11 lastbilkraner samt godt 30 medarbejdere.

Poul Erik Kristensen grundlagde sit firma i 1983 og siger:

- Man bliver jo heller ikke yngre, og jeg vil på en gang gerne fortsætte med de gode kolleger, kunder og det spændende arbejde, men også opleve den mere fritid, som man får, når man ikke længere står med det endelige ansvar. Samtidig var det oplagt at gå sammen med Kranexpressen, som vi i forvejen havde så godt et forhold til, siger Poul Erik Kristensen.

Han understreger i den forbindelse, at det er to økonomisk sunde virksomheder, der indgår formaliseret ægteskab af lyst.

I sit fremtidige arbejde som kørselsleder i det nye Kranexpressen glæder Poul Erik Kristensen sig til først og fremmest at fortsætte med at passe sine hidtidige kunder, mens hans hustru Sonja glæder sig over at kunne slippe mange års bogholderi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109