23948sdkhjf

En lomme i forstaden

Glostrup Kommune vil udvikle stort erhvervsområde og gøre det klar til fremtiden
Et erhvervsområde er ikke just kendetegnet ved aktiviteter døgnet rundt og spændende arkitektur. Et sådant er Ejby Erhvervsområde i Glostrup Kommune vest for København.

I samarbejde med Realdania gennemfører kommunen derfor nu en parrallelkonkurrence om en udviklingsplan for erhvervsområdet, der som mange andre lignende områder i forstæderne lider under at være opført, hvor infrastruktur og pris var afgørende.

Samtidig var erhvervsområdet kun et sted, man kom til for at arbejde ligesom en dårlig blanding af funktioner gør området dødt på få tidspunkter af døgnet.

4.000 arbejdspladser

Derfor ønsker Glostrup Kommune nu en udviklignsplan for området, der viser nye muligheder for at udvikle Ejby Erhvervsområde til Fremtidens Erhvervsområde.

Området fylder 73 hektar og har godt 4.000 arbejdspladser. Det er udlagt til tungere industri, men indeholder flere forskellige typer af virksomheder inden for blandt andet administration, produktion, engroshandel og håndværk.

Området skal revitaliseres gennem en fortætning og have tilført funktioner og kvaliteter, så det bliver attraktivt for fremtidige virksomheder.

Samtidig skal der skabes nye sammenhænge både internt i området og i forhold til naboområderne, ligesom løsningerne skal være bæredygtige i en bred forstand.

Hovedproblemstillingerne bliver, hvordan området kan videreudvikles, og hvordan dets identitet udvikles positivt.

Samtidig skal den nye identitet give et løft til det nordlige Glostrup som helhed og skabe bedre sammenhænge i hele området med fokus på at åbne det isolerede erhvervsområde og koble det til naboområderne og nærliggende boligområde.

Søger tre teams

I første omgang gennemfører Glostrup Kommune en parallelkonkurrence om udviklingsplanen, hvortil tre teams skal prækvalificeres.

Her er der frist til at søge om prækvalifikation den 20. januar i år, hvorefter parallelkonkurrencen udskrives i starten af marts med aflevering af forslag i slutningen af maj i år.

Konkurrencen er et af seks demonstrationsprojekter, der er udvalgt af Realdania, som en del af kampagnen "Fremtidens Forstæder". Formålet er, at den skal skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling af forstæderne i Danmark.

Udbuddet: Hele udbuddet fra Glostrup Kommune kan findes på www.licitationen.dk under 'Udbud'
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094