23948sdkhjf

Sænker grundvand under sygehus

Der skal pumpes én million kubikmeter grundvand væk årligt under byggefasen til det store sygehus i Skejby
Aarhus Kommune har netop modtaget ansøgningen om tilladelse til at sænke grundvandet før igangsættelsen af udgravninger til de store sygehusbyggerier til Det Ny Universitetshospital i Skejby.

Første etape

Den første etape af byggeriet er undervejs, og er på 33.000 etagemeter byggeri. Men der skal også bygges ned i jorden, og derfor skal fundamentet stå fast, og byggegruberne være tørre, og derfor har man fra DNU’s side ansøgt om tilladelse dels til sænkning af grundvandet, som er midlertidig, dels til etableringen af permanente dræn.

Grundvandssænkningen, som udføres med de ansøgte boringer, har til formål at sikre tørholdelsen af de planlagte byggegruber for udbygningen af Skejby Sygehus.

Også tørt i drift

Den permanente dræning har til formål at sikre tørholdelsen af bygningerne efter idrifttagelsen.

Da det er en relativt stor og langvarig grundvandssænkning - den skal køre frem til 2018, hvor byggeriet skal stå færdigt, - skal virkningerne på miljøet undersøges inden den endelige tilladelse gives. Den fase går meget snart i gang. Indtil videre er det blot ansøgningen der er indsendt, og der er en høringsfrist indtil slutningen af januar.

Side 2
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109