23948sdkhjf

Flere lærepladser i byggeriet Aarhus

Pågående opsøgende arbejde betyder flere uddannelsesaftaler for byggelærlingene ved Aarhus Tech
Mens antallet af uddannelsesaftaler inden for byggeriet sidste år generelt dykkede med 14 procent, har Aarhus Tech præsteret en fremgang på syv procent inden for de fire byggeuddannelser, som skolen udbyder.

Baggrunden for succesen er ifølge uddannelseschef Lotte Kruse udtryk for skolens opsøgende arbejde og det forhold, at bygge- og anlægsarbejdet i Aarhus boomer i modsætning til mange andre steder i landet.

- Vi har sat rigtigt mange ressourcer af til det opsøgende arbejde og ansætter folk til opgaven, som har et særligt opsøgende gen. Samtidig er det vigtigt, at personerne, der udfører det opsøgende arbejde, har et godt kendskab til de enkelte brancher og så kender de enkelte elever, så de er i stand til at lave det rigtige match. Det giver måske ikke umiddelbart flere praktikaftaler i første omgang, men når virksomhederne har haft en positiv oplevelse, er det mere sandsynligt, at de tager en elev også næste gang, siger Lotte Kruse.

Hun understreger, at det naturligvis betyder meget for mulighederne for flere lærepladser, at der er gang i byggeriet i Aarhus med stor aktivitet på havnen og nyt hospitalsbyggeri for eksempel.

- Men jeg tror den væsentligste faktor er vores store opsøgende arbejde via vores virksomhedskonsulenter og vores tætte netværk til byggebranchen i Østjylland. Det er den daglige kontakt, som gør den helt store forskel. Vi er rimeligt pågående i vores opsøgende arbejde og tager ikke det første nej for pålydende, men naturligvis skal der være en balance i tilgangen, siger Lotte Kruse.

Plads til alle struktører

Aarhus Tech udbyder inden for byggeriet fire grundforløb. Det drejer sig om struktør/brolægger, murer, bygningsmaler og tømrer.

Lotte Kruse oplyser, at der er fremgang i indgåede aftaler på alle områder.

- På struktørområdet kan vi næsten garantere en praktikplads. I øjeblikket har vi to struktørlærlinge i skolepraktik, men vi regner med, at de har aftaler inden for et par uger, og så er alle i virksomhedspraktik, siger hun.

Målet er, at også alle lærlinge inden for de øvrige byggefagsuddannelser får en læreplads i en virksomhed.

- Jeg er stolt af vores resultater, men jeg vil selvfølgelig også gerne kunne tilbyde de dygtige elever, som i øjeblikket går i skolepraktik en ordinær praktikplads. Vi tilbyder dem et godt forløb i skolepraktikken, alligevel ser vi gerne, at de får en uddannelsesaftale med en virksomhed, siger Lotte Kruse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104