23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

VODSKOV: Vodskov Hallen skal bygges om og gøres til et moderne aktivt og kulturelt samlingssted for hele byen, og Lokale- og Anlægsfonden har besluttet at støtte ombygningen med fire mio. kroner. Fonden har sammen med de lokale foreninger, Aalborg Kommune og arkitektfirmaet Keinicke & Overgaard udviklet en lsøning, der gør hallen til et stærkt omdrejningspunkt for alle i Vodskov i stedet for at være en lukket ramme for de traditionelle idrætsaktive, skriver Lokale- og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter 1.580 kvm, hvor de 1.270 kvm er en ny tilbygning. Den nye facade vil bestå af vinduespartier med en bagvedliggende reolkonstruktion. Reolerne bygges i træ og kan bruges til opbevaring, men også som sidde- eller klatremøbler. Inde i hallen vil et åbent centralt "torv" blive det naturlige samlings- og fordelingssted for brugerne af hallen. Torvet åbner sig i alle retninger mod de forskellige muligheder i hallen. Caféområdet vil blive det nye naturlige mødested for mange af byens indbyggere.

Idrætsområdet udvides med nye rum til både bevægelse og ophold, der kan bruges til en bred vifte af fysiske og kulturelle aktiviteter. Der kommer en spejlsal og en ny aktivitetssal til gymnastik, dans og senioridræt og meget andet.

SKAGEN: Skagens Museum har nu finansieringen på plads til en længe ønsket udvidelse og renovering af de fysiske rammer, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Udvidelsen er budgetteret til at koste 70 mio. kroner, og der blev holdt licitation kort før jul. Museet satser på at tage første spadestik engang i februar måned.

Vest for den gamle, røde og meget karakteristiske Plesnerbygning skal der opføres en ny tilbygning på i alt 2.000 etagemeter. Den nye tilbygning, der er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke bliver et moderne bygningsværk i et nutidigt formsprog, men som samtidig i dimensioner og udformning relaterer og føjer sig ind i forhold til de historiske omgivelser.

Museets får også ny hovedindgang med foyer og billetsalg, som placeres mellem den eksisterende Plesnerbygning og den nye tilbygning i en mellembygning i én etage, der skaber overgang mellem nyt og gammelt.

REGION MIDTJYLLAND

HOLSTEBRO: Holstebro byråd besluttede kort før jul at give lånegaranti på 25,7 mio. kroner til Vestforsyning A/S, så selskabet kan optage lån til at finansiere en ny lagerhal.

På samme byrådsmøde blev der givet en anlægsbevilling i 2014 på 11.321.000 kroner til en ny busterminal på Stationsvej ved Holstebro Banegård, og der blev frigivet 957.000 kroner fra energipujlen til energibesparende arbejde på kommunens bygninger.

RANDERS: På Tronholm, Strømmen 7-9 i Randers vil de tidligere ældreboliger nu blive bygget om til 32 boliger for unge, der har brug for støtte for at komme godt i gang med voksenlivet, skriver Randers Amts Avis.

Projektet etableres og drives af den selvejende institution Randers Bo og Erhvervstræning, og herfra fortæller forstander Kim Blach Pedersen, at man regner med at gå i gang med at bygge i april måned.

REGION SYDDANMARK

MIDDELFART: Middelfart Byråd skal på sit møde den 6. januar tage stilling til, om man vil fremlægge et forslag til lokalplan for et område i Føns og et tilhørende kommuneplantillæg til offentlig høring.

Forslaget til lokalplan er udarbejdet på baggrund af et lokalt ønske fra Føns om at etablere et lokalt fjernvarmeværk. Anlægget ønskes etableret på Ronæsbrovej 7 i Føns.

Der ønskes opført et varmeanlæg på cirka 350 kW på ejendommen. Anlægget vil være et halmfyret anlæg. Det forudsætter opførelse af en bygning i otte en halv meters højde på cirka 500 kvm til kedelanlæg, reserveanlæg og til oplagring af halmballer. Desuden en akkumuleringstank i otte meters højde og cirka fire meters bredde samt en skorsten med en forventet højde på 15 meter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078