23948sdkhjf

Udtalelse skaber splid

De Radikale mener, at Aalborg Portlands arbejdspladser er uvigtige i forhold til en energiaftale. Udtalelserne kritiseres fra flere sider
De Radikales energipolitiske ordfører Rasmus Helveg Petersen var for en radikal uvant udiplomatisk, da han direkte udtalte, at nogle arbejdspladser på Aalborg Portland ikke skal komme i vejen for en energiaftale.

Han mener ikke, at Aalborg Portlands arbejdspladser er udtryk for "fremtidens arbejspladser".

Liberal Alliances erhvervspolitiske ordfører Ole Birk Olesen, kalder udtalelsen fra Rasmus Helveg Petersen "arrogant":

- Der er 1.575 arbejdspladser hos Aalborg Portland, og virksomheden har været en seriøs spiller i forbindelse med Femern-forbindelsen. Så at sige, at der ikke er nogen fremtid for Aalborg Portland, det er både dumt og grænseløst arrogant. Det er regeringens voldsomme forhøjelse af NOX-afgifterne, der spænder ben for virksomheder som Aalborg Portland, og netop det ser ud til at sende Aalborg Portland ud af konkurrencen om Femern-ordren, siger Ole Birk Olesen.

Regeringens skyld

Han erkender, at Aalborg Portland i øjeblikket har problemer, "men det er jo netop i høj grad regeringens skyld":

- Først forværrer man en virksomheds rammevilkår markant, og bagefter peger man så fingre og stempler virksomheden som et fortidslevn. Jeg er faktisk meget vred på erhvervslivets vegne, siger Ole Birk Olesen.

De Konservatives politiske ordfører, Benedikte Kjær, understreger, at det i disse krisetider gælder om at støtte op om dansk erhvervsliv.

- Helvegs udtalelse om, at Aalborg Portland ikke spiller nogen væsentlig rolle i fremtiden, er rystende. Han nedgør ikke alene en stolt og traditionsrig virksomhed. Han er tilsyneladende også helt og aldeles ligeglad med dem, som har arbejde. Danmark har brug for virksomheder som Aalborg Portland, som udover masser af arbejdspladser også er bannerførere for udvikling af miljørigtige løsninger og produktionsmetoder. Senest blev virksomheden indstillet til en EU-miljøpris for deres innovative tilgang til klima- og miljøkrav. En anerkendelse, som rød regering i øvrigt kvitterer med at pålægge virksomheden tunge afgifter, siger Benedikte Kiær.

Olie på vandene

Statsminister Helle Thorning-Schmidt forsøgte på tirsdagens pressemøde at gyde olie på vandene og afviste, at Rasmus Helveg Petersen gav udtryk for regeringens holdning.

- Regeringen mener, at Danmark stadig skal være et produktionsland. Vi er overbevist om, at skal man være et innovationsland, et forskningsland og nogle af dem, der er forrest til at finde på nye ting, så vi har gavn af at kombinere det med at være produktionsland. Vi har eksempelvis nogle af de dygtigste metal-abejdere og lønmodtagere i det hele taget. Vi har måske de dygtigste specialarbejdere i hele verden, og det skal selvfølgelig bruges til, at vi også fremadrettet har produktionsarbejdspladser i Danmark. Det er en væsentlig del af det, vi er som land, og det er en væsentlig del af det, vi skal være. Så længe vi holder os tilstrækkeligt produktive og har et konkurrencedygtigt lønniveau, kan Danmark stadig være et produktionsland, sagde statsministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094