23948sdkhjf

Maskinstationer vil stoppe uautoriseret kloakarbejde

Et stigende antal henvendelser om uautoriseret kloakarbejde får nu DM&E til at råbe vagt i gevær. Det er et af budskaberne, som kommer på årsmødet fredag og lørdag
Danske Maskinstationer og Entreprenørers årsmøde i Brædstrup den 21. januar vil foregår på en klangbund af spirende optimisme. Men der er også lidt ugler i mosen, blandt andet på kloakområdet, hvor foreningen får et stigende antal henvendelser om uautoriseret kloakarbejde. Det vil foreningen gerne have sat en stopper for.

DM&E får mange henvendelser fra autoriserede kloakmestre om virksomheder, der ulovligt både annoncerer og udfører autorisationskrævende arbejde uden at være autoriserede.

Det går ikke

- Det er helt uacceptabelt at virksomheder eller privatpersoner laver autorisationskrævende arbejde uanset om det er for sig selv eller andre, siger branchedirektør i DM&E, Bent Juul Jørgensen til Licitationen, forud for mødet.

Det kan få alvorlige konsekvenser for den boligejer, der enten bevist eller ubevist får udført ulovligt arbejde. For det første kan et kloakarbejde ikke lovliggøres eller færdigmeldes, hvis ikke det udført af en autoriseret virksomhed. Dernæst kan det få uoverskuelig følger, hvis det viser sig at kloakinstallationen er behæftet med fejl.

Går sammen

Derfor er Danske Maskinstationer & Entreprenører gået sammen med sikkerhedsstyrelsen og en række andre brancheorganisationer for at dæmme op for det ulovlige arbejde.

- Planen er blandt andet at få en kampagne op at stå, som skal henvende sig både til private og virksomheder, siger han.

Den spirende optimisme beror blandt andet på et stigende antal medlemmer i brancheforeningen, der har haft en nettotilgang af virksomheder fra 608 til 630 virksomheder.

Men der er også nye tider på vej for en række af virksomhederne, for der har været en relativt stor stigning i de virksomheder, som bevæger sig fra landbrugsarbejde og over i næsten rent entreprenørarbejde. Faktisk har der været en stigning fra 25 procent af virksomhederne til 29 procent af virksomhederne. En trend der bekræfter den udvikling, der har været i gang i flere år.

At branchen interesserer sig for, hvad der foregår i foreningsregi, vidner også tilmeldingerne om. Mere end en tredjedel af den samlede medlemsskare har tilmeldt sig dagen på Hotel Pejsegården i Brædstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093