23948sdkhjf

Middelfart går nye klimaveje

Middelfart går nye vandveje i kampen mod klimaforandringer i nyt nationalt projekt
Der kommer flere og flere skybrud, som får kloakkerne i byerne til at stå af og fører til oversvømmelser i gaderne. Middelfart går nu sammen med Københavns Kommune ind i nyt projekt kaldet ’Vandvejen’. Vandvejen er endnu på tegnebrættet, men er et system til at bygge nye veje med indbyggede kanaler, eller såkaldte vandveje, som leder vandet væk fra kørebanen. Projektet starter op efter sommerferien og de første prototyper forventes at kunne opleves i bybilledet fra 2015 eller 2016.

Blue box

Oversvømmede kældre er desværre noget flere og flere boligejere oplever – ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Det vil man nu gøre noget ved med en ny slags vejkanaler indbygget i vejbanen. Herfra skal vandes så ledes hen til en såkaldt ’blue box’, som enten opsamler, leder eller forsinker vandet indtil kloakkerne eller et reservoir kan rumme det. I Middelfart spår borgmesteren projektet en lys fremtid:

- Projektet ser spændende ud. Det er en nytænkning af måden vi anlægger veje på og løser et af de meget alvorlige problemer vi står overfor med skybrudsregn. Projektet har også potentiale til at skabe dansk og lokal vækst, i det den samme problemstilling findes i andre europæiske lande. Jeg vil følge projektet tæt og glæder mig over, at Middelfart Kommune kan bidrage til nye innovative tiltag til bekæmpelse af klimaforandringerne, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

De står bag

Ideen er skabt i et samarbejde mellem Middelfart Spildevand A/S, Middelfart Kommune, og de private virksomheder Colas Danmark og EnviDan A/S, som sammen med parterne Middelfart Erhvervscenter og det lokale Arne Bonnerup rådgivende ingeniørfirma, samt DOP – Dansk overfladebehandling nu realiserer projektet. Københavns Kommune har efterfølgende set fordelene i projektet og har tilmeldt sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095