23948sdkhjf

NCC bygger Nordfløjen på Rigshospitalet

NCC har indgået aftale med Region Hovedstaden om at opføre råhuset til den nye del af Rigshospitalet kaldet Nordfløjen. Kontrakten lyder på 330 mio. kroner
Det var en indbringende torsdag for entreprenørvirksomheden NCC. En stor renoveringsopgave i Virum til 391 mio. kroner blev landet, og endelig indgik NCC aftale med Region Hovedstaden om at opføre råhuset til den nye del af Rigshospitalet kaldet Nordfløjen – en kontrakt på 330 mio. kroner-

NCC går i gang med Nordfløjen til februar, og det vil ifølge NCC give værdifulde erfaringer i arbejdet med opførslen af supersygehusene på Sjælland.

Byggeriet bliver otte etager mod vest nedtrappende til tre etager mod øst ved Blegdamsvej. På den måde kommer Nordfløjen til at have et spændende arkitektonisk udtryk, der kæder den sammen med de eksisterende hospitalsbygninger.

- Nordfløjen på Rigshospitalet er en interessant opgave, fordi det er det første af mange store hospitalsbyggerier på Sjælland, som er planlagt i nær fremtid. Byggeriet vil derfor kunne give os gode erfaringer, som kan anvendes, når de øvrige hospitaler skal opføres og udbygges, siger adm. direktør Klaus Kaae, NCC Construction.

Syv afsnit

Den nye fløj i Rigshospitalet er inddelt i syv afsnit, som bliver vinklet mod hinanden i en zig-zag-struktur for at minimere afstandene på hospitalet. Byggeriet skal både huse sengeafsnit, operationsstuer, støttefunktioner, administration mm. Desuden bliver der etableret en tunnelforbindelse og en gangbro til det nuværende hospital.

Kompliceret arbejde

En del af betonarbejdet kræver særlig ekspertise, da der er tale om betondæk, der skal kunne modstå vibrationer og svingninger, som almindeligvis opstår i bygninger, når folk bevæger sig rundt.

- Rent fagligt er opgaven meget spændende og en, som vi glæder os til at løse. Der er tale om kompliceret betonarbejde, da det blandt andet skal opfylde særlige krav, for at Rigshospitalet vil kunne anvende deres vibrations-følsomme hospitalsudstyr og –apparaturer. Her kommer vores mangeårige erfaring med betonarbejde os til gode, siger afdelingschef Rune Holm Madsen, NCC Construction.

Det primære arbejde for NCC slutter i september 2016 og endeligt i september 2017, hvor gangbroen mellem Nordfløjen og det eksisterende byggeri skal stå færdig.

Nordfløjen vil, når den står helt færdig i januar 2018, omfatte 33 operationsstuer og 212 en-sengsstuer, hvor nogle vil kunne slås sammen og fungere som to-sengsstuer ved særlige behov.

Læs også artiklen: “Boligrenovering opnår certificering"
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141