23948sdkhjf

Lodtrækning blandede tre teams til gaderumsudbud

Nu er de tre teams, der skal byde på Game StreetMekka Esbjerg, fundet
En basketball skåret over i to med tre gule plastikæg - dem, man finder inde i Kinderæg - i hver. Det var de redskaber, der tirsdag skulle bruges til at blande tre tilbudsteams, der skal afgive bud på Game StreetMekka Esbjerg - et projekt, der skal omdanne den gamle DSB-remise i Esbjerg til et asfalteret gaderum til skatere, graffitimalere og parkourudøvere.

I den ene halve basketball lå navnene på tre totalentreprenører, som hver især også havde en rådgivende ingeniør med i sit team. I den anden halvdel lå navnene på tre teams bestående af en arkitekt, landskabsarkitekter og skaterådgivere.

Esbjerg Kommune har stået for at finde de tre totalentreprenører, mens de tre arkitekt- og rådgiver-teams er fundet via EU-udbud.

Stor interesse for udbud

13 havde anmodet om prækvalifikation, tre blev udvalgt, og de er nu blevet parret med totalentreprenørerne.

De tre endelige tilbudsteams, som har totalentreprenørerne K.G. Hansen & Sønner, Tømrer- & Snedkerfirmaet Jensen & Jensen samt Vestbyg i spidsen, skal nu frem mod 1. september arbejde videre på deres projektforslag.

- Jeg er yderst tilfreds med, at de udvalgte tilbudsteams skal arbejde sammen med entreprenører, de ikke selv har valgt. Det giver en ny og anderledes arbejdsform, og det har i processen indtil nu og fremadrettet været vigtigt for Esbjerg Kommune, at vi forsøger at afprøve nye samarbejdsformer, hvilket det tætte samarbejde med de unge brugere af stedet signalerer, siger Johnny Søtrup (V), borgmester i Esbjerg Kommune.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet har Dansk Byggeri rettet kritik af lodtrækningsmodellen. Kritikken gik blandt andet på, at der ikke var behov for lodtrækning i det konkrete projekt, og at alternativet - gentagne samarbejder - øger produktiviteten i byggeriet.

Input fra graffitimalere

Udenlandske aktører er repræsenteret i de tre tilbudsteams. Blandt andet bidrager den canadiske skaterådgiver Luke Jouppi fra virksomheden Beaver Concrete med internationalt input.

Rådgiverne, der skal arbejde på projektet, kommer ikke til at arbejde uforstyrret alene. Et brugerforum bestående af otte lokale brugere er nemlig valgt, og de skal fungere som talerør for Esbjergs børn og unge gennem byggeprocessen.

- Alt fra dansere, skatere og graffitimalere er repræsenteret i brugerforummet. Det bliver en udfordring for arkitekterne at tilgodese dem alle, og det bliver en hårfin balance at kombinere det rå med det pæne, siger Simon Prahm, direktør i non-profit organisationen Game, som er involveret i Game StreetMekka-projekt, som også vil etablere yderligere gadeidrætsanlæg i to byer i fremtiden.

Realiseringen af Game StreetMekka-projektet er finansieret af Realdania, TrygFonden og Nordeafonden. Esbjerg Kommune bidrager også til projektet i Esbjerg og skal stå for drift af gaderummet i 10 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094