23948sdkhjf
Annonce

Byggeriet er klar til at møde folket

I dag begynder Folkemødet på Bornholm. Byggeriets organisationer er med og klar til at sætte fokus på vækst, jobskabelse, rammevilkår og unfair konkurrence
Fra i dag og fire dage frem er Allinge på Bornholm vært for en festival for politikere, lobbyister, journalister og danskere med interesse for folkestyret. Det er fjerde år i træk, at der afholdes Folkemøde, hvor også bygge- og anlægsbranchen er repræsenteret.

Med på mødet er Dansk Byggeri, der drager afsted til solskinsøen med tre vigtige budskaber.

- Et af de vigtigste er vækst og jobskabelse. Her er vores fokus Boligjobordningen, der netop nu er til forhandling. Vi har også fokus på uddannelse, og de kompetencer vi har brug for i fremtiden - herunder udmøntningen af erhvervsuddannelsesreformen og et nyt og bedre image til erhvervsuddannelser. Desuden har vi fokus på energi og byggeriets medvirken til at nedsætte behovet for fossile brændstoffer, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri har været på Folkemødet alle år.

- Vi oplever det, som et sted man skal være for at dyrke lobbyindsatsen - både overfor politikere og centraladministrationen, siger Michael H. Nielsen.

Også DI Byg er rejst til Bornholm. De håber, at få spredt budskabet om de politiske rammer, som byggeriet er underlagt.

- Byggesektoren er en stor og vigtig sektor i forhold til dansk økonomi. Den har behov for at kunne udvikle sig langsigtet, men er presset af international konkurrence. Vores budskaber handler om, hvordan de politiske rammer kan understøtte en positiv udvikling af branchen. Det handler blandt andet om ens rammevilkår på tværs af landegrænser, så det bliver lettere at sælge løsninger på et globalt marked. Derudover handler vores debatter om, hvordan vi kan anvende ressourcer bedre og genanvende mere. Vi er allerede gode, men vi kan gøre det smartere, siger branchedirektør Elly Kjems Hove, der synes Folkemødet er et godt sted at mødes, debattere og påvirke hinanden.

Unfair konkurrence

Hos Håndværksrådet har debatterne fået overskriften “Bedre politisk håndværk" og skal synliggøre, hvilke løsninger de har på problemerne.

- Det vi tager derover med er først og fremmest den unfair konkurrence i byggeriet - hvad er det, der er gået galt, hvilke skadesvirkninger er der og hvad er løsningerne? Rammeaftaler og udbud, hvor det kun er de store, der kan være med, betragter vi som dårligt politisk håndværk. Vi håber, vi får ørenlyd både blandt politikerne, men også i resten af samfundet, siger afdelingschef Frederik Faurby.
Kommenter artiklen
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.11