23948sdkhjf

DF tilslutter sig kritik af kviklån

Forbrugere skal også have oplysninger om omkostninger i kroner for kviklån.
Fra flere sider i Folketinget kræves der nu et opgør med de kviklån, der er så lette at optage, men så dyre at betale tilbage. Der er eksempler på renter i størrelsesordenen flere tusinde procent, og det får nu Dansk Folkepartis forbrugerpolitiske ordfører Mette H. Dencker til at slutte sig til koret af kritikere.

- Vi skal skærpe reglerne omkring markedsføringen af de såkaldte kviklån, som driver svage mennesker i armene på ågerkarle og regulære lånehajer – ofte i en desperat situation, hvor pengeinstitutterne for længst har smækket kassen i. Derfor skal der være krav om angivelse af ÅOP - årlige omkostninger i procent - suppleret med ÅOK - årlige omkostninger i kroner.

Forbrugerne har krav på fuld klarhed

Ofte ligger den årlige rente på mange hundrede procent, og mange låntagere er ikke i stand til at regne sig frem til omkostningerne via ÅOP og almindelig procentregning.

- I stedet får de en ubehagelig overraskelse, når regningen skal betales. Renteniveauet svarer stort set til størrelsen på dummebøderne i bandemiljøet, og låntagerne drives længere og længere ud.

- Forbrugerne har derfor krav på fuld klarhed. De skal med andre ord vide præcis, hvad de samlede omkostninger bliver, hvis de eksempelvis låner 5.000 kroner til at finansiere julegaverne med, siger Mette Hjermind Dencker, der er overbevist om, at mange forbrugere vil tænke sig bedre om, når de opnår kendskab til de fulde omkostninger ved at tage et lån.

- Det vil i sig selv bremse den uheldige udvikling. Og så behøver vi altså ikke at registrere borgerne mere, end de er i forvehen.
Kommenter artiklen (4)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125